Vijesti

Huawei i Samsung su predstavili svoje skupe preklopne telefone, ali Xiaomijev će biti dvostruko jeftiniji

Nakon što su mobilni telefoni još prije 5-6 godina dosegnuli svoj vrhunac po pitanju inovativnosti i ušli u svojevrsnu stagnaciju, Apple je pomalo prodrmao tržište iPhone X-om i njihovim usjekom u gornji dio ekrana s kamerom i zvučnikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas gotovo svi mobiteli imaju neki oblik “notcha”, međutim, značajno veća revolucija od navedene su preklopni pametni telefoni, koji su najveća inovacija vjerojatno još od prvih pametnih telefona na dodir još od 2007.

Samsung je sa svojim Galaxy Foldom na ovogodišnjem CES-u prvi probio led. Biti će to telefon sa Super AMOLED ekranom dijagonale 4,6″, koji kad se preklopi, odnosno odklopi, pretvara se u tablet dijagonale 7,4″. Cijena će mu u Europi biti 2000 eura, što bi kod nas trebalo iznositi 15-16 tisuća kuna, a stiže u svibnju 2019.

Prvi najavljeni telefon preklopnog ekrana izgleda fantastično.

Ubrzo nakon Samsunga svoj preklopni telefon predstavio je i Huawei. Njihov telefon preklopnog ekrana nastavlja se na Mate liniju i donosi oznaku X. Ekran u svojoj osnovnoj verziji je značajno prostraniji od Galaxy Folda i donosi dijagonalu od čak 6″, dok rasklopljenih ekrana oni zajedno tvore čak 8″ tablet. Veći ekrani i bolji hardver podignule su cijenu Mate X-a na nevjerojatnih 2600 eura, a stiže “uskoro”.

Huaweiev telefon još je i atraktivniji.

Ipak, same specifikacije hardvera ovdje su manje važne, jer radi se o revoluciji dizajna, međutim, oba telefona će i na tom polju biti prvi vrhu, te predvoditi industriju s primjenom 5G modula i RAM memorija do 12GB. Što posebice vrijedi za Mate X.

Međutim, čak prije Samsunga i Huaweia, prvi koji je svoj preklopni telefon predstavio javnosti bio je Xiaomi i to još krajem prošle godine. Doduše, predstavljen je samo u formi rendera što se “ne računa”, ali je ipak bio dobar pokazatelj smjera u kojem će krenuti industrija.

Xiaomijev Fold ili Flex, ovisno kako se bude zvao u konačnici, koštati će 999 eura što je u rangu današnjih telefona najvišeg razreda, ali i dvostruko jeftinije od Samsungovog, te gotovo trostruko jeftinije od Huaweia. To otkrivaju kineski izvori koji su gotovo uvijek dosad bili u pravu, dok nije teško povjerovati kako su informacije plasirane direktno od Xiaomija, kao što se radi već godina u svrhu podizanja “hypea”.

Xiaomijev službeni render izgleda u najmanju ruku atraktivno kao skuplja konkurencija.

Očekuje se kako će Xiaomi u svojoj punoj formi svojeg predstavnika predstaviti jako brzo, dok bi telefon u prodaju trebao krenuti do kraja lipnja. Navodno se radi o telefonu sa Snapdragonom 855, 8GB RAM-a i OLED ekranima.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano