Vijesti

Šef Xboxa odgovorio Google Stadiji: “I mi imamo nešto veliko”

Microsoft već mjesecima nagovještava svoj dolazak na E3 sajam i predstavljanje nećeg velikog, najvjerojatnije novog Xboxa, ali i svoje usluge za igranje u oblaku o kojoj se priča već jako jako dugo, a koja je čak i prikazana u jednom manjem obliku prošli tjedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim Google je preduhitrio Microsoft s razotkrivanjem Stadie, revolucionarne usluge u oblaku za koju će nam biti potrebna samo kvalitetna internet konekcija i kontroler, a sve ostalo Google ima na svojim serverima.

Sve to znači kako skupe grafičke kartice i konzole odlaze u prošlost, ali i to kako ćemo za internet biti vezani više nego ikad. Ako nemaš interneta – ne možeš ni igrati. Kako bilo, sama tehnologija koju Google nudi fascinirala je većinu gaming industrije, ali i šefa Microsofta Phila Spencera.

Phil Spencer je priznao kako su dobili jakog protivnika na polju video igara, ali je i samouvjereno najavio to kako će i oni prikazati nešto veliko na E3 koji u Los Angelesu započinje za manje od 3 mjeseca. Za očekivati je kako će to biti novi Xbox koji će kombinirati klasično igranje na hadrverskoj zvijeri od konzole uz igranje u oblaku za one kojima to internet konekcija dopušta.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano