Vijesti

Ako ste jako dobri, World War Z će vam “uvaliti” još par stotina zombija

World War Z definitivno je jedna od onih igara koje su s vremenom uspjele popraviti svoj blago “meh” dojam koje bi ostavile po predstavljanju. Tko je vidio dobru igru prema filmu? Znatno više ih ima jako loših nego dobrih…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U početku, također smo bili skeptični oko tisuća zombija koje je igra gurala istovremeno na ekran. Tko je vidio igru s tisućama NPC-ova da se izvodi dobro? Znatno više ih ima onih kojima se to obilo o glavu, nego li onih koje su uspjele.

Uoči izlaska pobijedili sve predrasude

Još kad igra stiže od relativno nedokazanog studija kao što je to Saber Interactive, razloga za biti skeptičan je milijun, međutim, kao što sam i napisao u početku, šest dana uoči izlaska igre developeri su nas uspjeli uvjeriti kako razloga za brigu nema. Jer World War Z se na bezbroj sajmova izvodio besprijekorno, i to na “običnom” PlayStationu 4, dok na sreću igra nije pratila istoimeni film iz 2013. s Brad Pittom.

Šest dana uoči izlaska igre dobili smo novi trailer s gameplayom, odnosno pregledom istog, koji s komentarom prati kreativni direktor Oliver Hollis-Leick. World War Z konačno je razotkriven.

Igra nas u kampanji vodi kroz četiri svjetske lokacije. New York, Moskvu, Jeruzalem i Tokio – svaki grad ima svoju priču koja će se protezati kroz više chaptera. Zadatke ćemo riješavati kooperativno s do četiri igrača od kojih svaki ima svoje sposobnosti.

Možemo birati između više težina igranja, međutim, kako bismo se uhvatili u koštac s najtežima, preporuča se prvo preći igru na nekoj od laganijih težina kako bismo dobili perkove i nova oružja koji će olakšati igranje.

Također, neovisno koju težinu odabrali, umjetna inteligencija nas prati, pa ako nam ide prelagano, igra će tu i tamo ubaciti još koju stotinu zombija više kako bi prelazak bio izazovniji. Isto vrijedi i za scenarij u kojem se mučite, pa ako igra prepozna da se vi i vaš team mučite, ponekad će vas iznenaditi dodatnim mortarom ili nekim drugim destruktivnim riješenjem.

Uz kampanju, tu je još pet multiplayer PvP i PvE modeova koji bi trebali dodatno produžiti vijek trajanja ove igre. Hoće li World War Z ispuniti sva očekivanja vidjeti ćemo u utorak 16. 4. kad igra stiže na PC, PS4 i Xbox One.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano