Film i glazba

Akira Kurosawa i dalje živi kroz svoje scenarije

Gotovo 20 godina nakon smrti, djelo Kurosawe i dalje živi.

Akira Kurosawa, jedan od najvećih režisera svih vremena, čovjek iza filmova poput „Rashomon“, „Shichinin no samurai“, „Yojinbo“, „Ran“ i mnogih drugih čak i 19 godina nakon što je preminuo često se pojavljuje u creditsima za određene igre i filmove. Sve to dovoljno govori o veličini ovog filmaša koji je svojim filmovima utjecao na mnoge današnje režisere.

“The Mask of The Black Death” scenarij je koji je Kurosawa počeo pisati još davne 1975., a trebao ga je realizirati 1998. u čemu je bio spriječen moždanim udarom od kojeg je naposljetku i preminuo. Scenarij je temeljen na kratkoj priči autora Edgara Allena Poea “The Masque of the Red Death”, a radnja priče odvija se u Rusiji.

Sinopsis kaže kako nas očekuje priča smještena na početak dvadesetog stoljeća, a pratit ćemo princa koji se skriva u palači i ignorira patnju svog naroda kojeg je pogodila smrtonosna bolest.

Kineske novine Global Times prenose kako će kineska producentska kuća Huayi Brothers i CKF Pictures producirati film, a izlazak se očekuje 2020. godine.

Vidjet ćemo može li ovaj film biti uspješnijih od nekih prijašnjih filmskih adaptacija. Posljednja materija bazirana na Kurosawinom materijalu bila je i više no uspješna. Radi se naime o video igri „Nioh“ koja je oduševila igraću industriju i pokupila fantastične ocjene, uključujući i onu našu pa je tako u FFA recenziji igra dobila visokih 95/100.

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao
Back to top button
Close
Close