Film i glazba

Cillian Murphy na misiji infiltriranja u najviše redove SS-a

Očekuje li nas još jedan WW2 klasik?

„Anthropoid“, novi film smješten u vrijeme 2. svjetskog rata s onog glavnog fronta premjestit će nas na ulice Praga i ispričati nam priču o Operaciji Anthropoid koja je za cilj imala atentat na generala SS-a Reinharda Heydricha, glavnog čovjeka iza Konačnog rješenja i trećeg čovjeka u nacističkoj hijerarhiji iza Hitlera i Himmlera.

U glavnim će se ulogama naći Cillian Murphy koji je već dokazao kako mu sličan setting odgovara i Jamie Dornan. Osim njih i Toby Jones kojeg često viđamo u sličnim filmovima i ovdje je našao svoj put u glumačku postavu. Ostatak glumačke postave relativno je nepoznat, a čine je većinom razno razna europska imena.

Za režiju i scenarij zaslužan je Sean Ellis kojem je ovo četvrti veći projekt u karijeri, a zasada iza sebe ima dobrih filmova poput „Metro Manila“ i „Cashback“. Na scenariju mu je pomogao Anthony Frewin, asistent Stanleyja Kubricka na nekim od njegovih najvećih filmova.

Jučer smo dobili i prvi službeni trailer za film koja nas bolje upoznaje s likovima i radnjom, ali i daje nam naznake kako nas očekuje pravi triler. Sve predispozicije za dobar film su tu, ali vrijedi pričekati 12. kolovoza da donesemo neko potpunije mišljenje.

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao
Back to top button
Close
Close