Film i glazba

Cloverfield ponovo pomiče granice marketinga, „Paradox“ je dostupan za gledanje već sada

Svega nekoliko sekundi nakon prvog trailera..

Cloverfield serijal započeo je vrlo tiho, originalni film igrao se tematikom found footage filma i svojom, tada prilično svježom pričom ili možda bolje rečeno, prilično svježim pogledom na tu priču izmamio je simpatije široke publike.

Negdje u vrhovima marketinga za serijal nešto se prelomilo pa smo 2016. nakon misterioznog najavljivanja filma „Valencia“ odjednom dobili zaokret i najavu filma „10 Cloverfield Lane“, a radilo se zapravo o istom filmu. Brzo nakon najave film je i stigao u kino dvorane, a onda su krenula nagađanja o novom nastavku i najave o izlasku jednog filma svake godine.

Informacije na kapaljku

Sad već davnog 27. listopada 2016. godine, saznali smo ime novog projekta, trebao je biti naslovljen „God Particle“, a smjestio bi nas na svemirsku postaju gdje će grupica znanstvenika biti gurnuta u borbu za preživljavanje nakon šokantnog otkrića. Imena poput Daniela Brühla, Davida Oyelowoa, Gugu Mbatha-Raw bila su uključena u ovaj projekt koji smo trebali gledati kako su tada informacije sugerirale, 24. veljače 2017. godine.

Nakon toga zatišje, nikakve informacije nismo dobili dugo vremena. Jedino što smo saznali jest kako je Netflix otkupio prava na film. Premotajmo gotovo godinu i pol dana unaprijed, budim se na dan pisanja ovog članka, a na mobitelu stoji obavijest kako me na Netflixu čeka novi film kojeg je producirao J.J. Abrams. Razmišljam o čemu bi mogla biti riječ, ali prije otvaram reddit na kojem, naravno čitam o Super Bowlu, ali i gledam na vrhu najavu kako je novi nastavak Cloverfielda na Netflixu, i to ni manje ni više odmah nakon 30 sekundnog trailera koji je prikazan na Super Bowlu.

Smjer za budućnost?

Prvi trailer, prvi pogled na film nakon svega nekoliko slika i više od godinu dana čekanja bez gotovo ikakvih informacija, a film je već dostupan za gledanje. Možemo bez ikakve zadrške reći kako je Netflix još jednom pomaknuo granice i pokazao sve mogućnosti streaming servisa te pokazao nove horizonte i moguću budućnost.

I da, da bi stvari bile još bolje, još je jednom došlo i do promjene imena pa je tako umjesto „God Particle“, film naslovljen „The Cloverfield Paradox“, a upravo vas čeka na vašim Netflix računima i moli vas da ga pogledate. Koliko je ovo uzdrmalo načine promocije dokazuje i činjenica kako na iMDB-u i dalje za film stoji originalno ime.

 

https://www.youtube.com/watch?v=8brYvhEg5Aw

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao
Back to top button
Close
Close