Film i glazba

Dobrodošli u Westworld…

…tematski park kojeg nastanjuju bića umjetne inteligencije.

HBO nam donosi još jedan potencijalno ogroman hit sa svojom novom serijom „Westworld“. Serija inspirirana istoimenim filmom Michaela Crichtona iz 1973. godine u kojem kvar u sustavu uzrokuje pobunu robota koji počinju širiti kaos po tematskom parku. Zvuči vam poznato? Gotovo ista premisa kao i ona Jurskog Parka, a nije ni čudno obzirom da je upravo Chricton napisao knjigu i scenarij za te filmove. „Westworld“ je film kojim je sve krenulo jer upravo je to prvi kojeg je napravio.

Jonathan Nolan i žena mu, Lisa Joy preuzeli su materijal u svoje ruke i prilagodili ga za TV format, a kad je Nolan u pitanju znamo da nas ovoga puta očekuje ipak nešto više SF-a i poigravanja s našim umom. Već nam i prvi teaser trailer pokazuje kako nešto očito ne štima u tom svijetu, a očito je kako nas očekuje vrlo intrigantna i pomalo distopijska priča smještena na teritorij američkog zapada i postrojenje u kojem se sve odvija.

Da sve bude još bolje, pobrinuli su se ljudi vezani uz casting pa su tako prikupili impresivnu listu glumačkih imena. Već duže vrijeme viđamo velike filmske zvijezde kako prelaze s velikih platna na male ekrane, a isti je slučaj i ovdje pa su se tako na listi našli Anthony Hopkins, Ed Harris, James Marsden, Clifton Collins Jr. i Thandie Newton. Osim njih vrijedi spomenuti i Bena Barnesa, Rodriga Santora, Jimmija Simpsona i Jeffreyja Wrighta.

Vrijedi i napomenuti kako osim Nolana producira i J.J. Abrams što nam daje još više vjere u kvalitetu same serije.

Očekuje nas 10 epizoda, a sve kreće u desetom mjesecu ove godine.

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close