Film i glazba

Elba i McConaughey predvode glumačku ekipu za The Dark Tower Stephena Kinga

Dugoočekivana filmska adaptacija epskog fantazijskog romana Stephen Kinga „The Dark Tower“ je i službeno potvrđena, ni manje ni više nego od samog autora romana.

Iako se već mjesecima špekulira o tome da će Idris Elba i Matthew McConaughey biti u filmu, ovo je prva službena potvrda za to. Stephen King je upravo to potvrdio na Twitteru. Elba bi trebao preuzeti ulogu revolveraša Rolanda Deschaina, dok bi McConaughey trebao utjeloviti Waltera Padicka, odnosno „Man in Black“, demonskog čarobnjaka koji će biti glavni zlikovac.

Film je dosad prošao trnovit razvojni put, da bi naposljetku završio u rukama Sonyja. Čak je i King bio skeptičan oko budućnosti film(ova) s obzirom da dosad i nije bilo nekog interesa za adaptaciju istih, a romane je počeo pisati još kao student. „Oduševljen sam i pomalo iznenađen što je film u predprodukciji“, izjavio je Stephen King.

The Dark Tower je serijal od osam romana, napisanih u razdoblju između 1982. i 2012. U romanima se izmjenjuju vestern teme s hororom, znanstvenom fantastikom i fantastikom. Postoje i ozbiljni planovi da ovaj film postane prvi dio franšize. Nadajmo se da će biti dovoljno kvalitetan i uspješan na kino blagajnama kako bi se to i ostvarilo.

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close