Film i glazba

„Escape From New York“ remake u planovima, Robert Rodriguez režira?

Još jedan veliki film zasjat će u novom ruhu.

Po tko zna koji put, filmski klasik pao je u ralje holivudskih producenata koji u zadnje vrijeme nikako da prestanu s oživljavanjem istih i njihovom preradom. Tako je sad na red došao „Escape From New York“, film iz 1981. godine u kojem smo gledali Kurta Russela u ulozi Snakea Plisskena (zvuči poznato?).

Pravi film u maniri 80-ih, priča prati Plisskena, osuđenog zločinca koji je poslan da nakon nesreće spasi predsjednika SAD-a iz Manhattna koji je sada cijeli pretvoren u zatvor. Original je režirao i napisao John Carpenter, jedan od majstora žanra, a najnovije vijesti kao prvog kandidata za režisera za remake ističu Roberta Rodrigueza, čovjeka iza filmova poput „Machete“, „Planet Terror“ i „Sin City: A Dame to Kill For“.

Scenarij za remake je napisao Neil Cross, tvorac britanske serije „Luther“, a John Carpenter će na filmu biti izvršni producent.

Gamerima će ovaj film biti najpoznatiji po aluzijama iz Metal Gear Solid serijala, ponajviše iz drugog dijela u kojem sam Solid Snake uzima ime Pliskin, a o fizičkoj i ostalim sličnostima glavnog lika iz ovog filma i Snakea nećemo ni pričati.

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao
Back to top button
Close
Close