Film i glazba

Filmska veljača 2016. | Marvelov plaćenik predvodi ponudu

Iako najkraći mjesec, veljača nam ove godine nudi nekoliko vrlo zanimljivih i potencijalno odličnih naslova.

Braća Coen ovaj mjesec imaju novi film za nas, a kao i uvijek kad su oni u pitanju očekujemo nešto vrhunsko. Hail, Caesar! ime je njihovog novog filma, a ispričat će nam priču o dogodovštinama u Hollywoodu za vrijeme snimanja filma o dijelu rimske povijesti. Glumačku postavu prepunu zvijezda predvode Scarlett Johansson, George Clooney i Channing Tatum, a standardno za filmove braće Coen, pojavit će se i Frances McDormand. Svjetska premijera je 5. veljače, a u našim kinima mogućnost da pogledamo film imat ćemo od 18. veljače.

Vjerojatno najiščekivaniji film ovog mjeseca je Deadpool. Novi Marvelov lik kojeg ćemo gledati na ekranu pokazat će nam što se dogodi kada plaćenik dobije novu priliku za život, a pri tome i „supermoći“. Očekujemo mnoštvo humora, probijanja četvrtog zida te zanimljivu priču i likove. Marketinška kampanja dosad je bila sjajna, a klipovi poput ovog upravo su ono što nas veseli i daje nam nadu kako će film uistinu biti odličan. Ako je suditi po trailerima ne trebamo se bojati, ali za krajnji sud pričekat ćemo 11. veljače.

Zoolander 2, nastavak popularne komedije iz sada već davne 2001. godine ponovo će nas ujediniti s Derekom Zoolanderom i Hanselom te nam, sigurni smo, prikazati još jednu bizarnu priču. Ben Stiller i Owen Wilson reprizirat će svoje uloge, a od novih lica pojavit će se sveprisutni Benedict Cumberbatch i Olivia Munn. Ben Stiller opet će sjesti i u režisersku stolicu, a kako će se avantura završiti imat ćemo mogućnost vidjeti 25. veljače.

Za sve ljubitelje CGI-a i mitoloških filmova ovaj mjesec dolazi Gods of Egypt. Alex Proyas (Crow, Dark City), nakon sedam godina donosi nam novi film, ovaj puta o mitološkoj borbi egipatskih bogova Hora (Nikolaj Coster-Waldau) i Seta (Gerard Butler). Iako nas je trailer ostavio skeptičnima, u nama još uvijek postoji nada zbog režisera koji nam je dosada obično donosio dobre filmove. U obzir treba uzeti i činjenicu kako je Proyas rođen u Aleksandriji, što nadamo se znači da je dobro upoznat s materijalom kojega obrađuje. Film ćemo biti u mogućnosti gledati čak i prije ostatka svijeta jer u naša kina dolazi dan ranije, točnije 25. veljače.

Posljednji film na koji ćemo vam skrenuti pažnju je onaj koji bi nas mogao i najviše iznenaditi, a riječ je o filmu Triple 9. Iako na papiru sve zvuči fenomenalno, moramo priznati kako je još uvijek mala doza skepse prisutna. Možda zbog vremena u kojem izlazi, ali ne možemo si pomoći. John Hillcoat (Road, Lawless) režiser je filma koji će nas staviti u središte akcije i borbe između kriminalaca, korumpiranih policajaca i onih na pozitivnoj strani zakona. Zvjezdanu glumačku postavu predvode Aaron Paul, Kate Winslet, Chiwetel Ejiofor i Woody Harrelson, a još će se pojaviti Casey Affleck, Norman Reedus i mnogi drugi. Držimo fige da dobijemo jedan old school heist movie s brdo akcije i nabijenim tempom. Film u američka kina dolazi 26. veljače, a datuma izlaska za Hrvatsku još nema. U slučaju da film bude uspješan vjerujemo kako ćemo ga moći pogledati i u našim kinima, a zasada nam ostaje samo vjerovati da će biti tako.

P.S.

Svi ljubitelji horora neka obrate pažnju na indie film The Witch koji zasada kupi odlične kritike i mogao bi biti nešto što je The Babadook bio prošle godine.

 

 

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close