Film i glazba

Game of Thrones je postala najnagrađivanija serija u povijesti Emmyja

Na jučerašnjoj dodjeli Emmy nagrada u Los Angelesu ponovno se izdvojila dobro nam znana serija, snimana i na lokalnom dubrovačkom i dalmatinskom području.

Emmy nagrade se smatraju televizijskim ekvivalentom nagradama Zlatni globus i Oscar, te se dodjeluju već gotovo sedamdeset godina. Na 68. dodjeli Emmyja ponovno je svoj dio nagrada pokupila i popularna serija Game of Thrones, i to tri (najbolja dramska serija, scenarij i režija). Valja naglasiti i da je serija prošlog tjedna pokupila dodatnih 9 Emmyja za tehničke kategorije. Tako se Game of Thrones trenutno zaustavila na brojci od 38 Emmyja, za jedan više od dugovječne humoristične serije koju je rijetko tko volio – Frasiera. Za očekivati je da će broj nagrada rasti, jer GOT nezaustavljivo grabi prema završnici i moguće da nas najveći spektakl tek očekuje.

David Benioff, glavni kreativni menadžer GOT-a izjavio je za Sky News kako su počašćeni novom titulom, ali da isto tako smatraju kako je velika vjerojatnost da ih kad-tad neka dugovječnija serija nadmaši, baš ako što je dosad Frasier bio godinama „usamljen“ na vrhu.

Ostali veliki pobjednici su Rami Malek za glavnu ulogu u dramskoj seriji (Mr. Robot), Jeffrey Tambor za najboljeg glumca u komediji (Transparent), Tatiana Maslany za najbolju žensku ulogu u dramskoj seriji (Orphan Black).

Od posebnih iznenađenja izdvojimo još The People v. O.J. Simpson: American Crime Story s devet ukupnih i pet osvojenih Emmyja u najvažnijim kategorijama za seriju s ograničenim brojem epizoda. U ukupnum broju nagrada za serije prema produkcijskoj kući, HBO je pobijedio s 22 Emmyja, FX se zadovoljio s 18 nagrada, dok je Netflix stao na brojci od 9 Emmyja.

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close