Film i glazba

„La La Land“ pomeo prvu veću dodjelu nagrada

Mjuzikl Damiena Chazellea odnio sve veće nagrade na Critics Choice Awardsima.

Organizacija filmskih, radio i TV kritičara donijela je svoje odluke koje su nam predstavili na 22. Critics Choice Awardsima, a u golemoj količini što filmskih, što TV kategorija kao pobjednik večeri izašao je „La La Land“ koji je pokupio osam nagrada od kojih je jedna ona najbitnija, za najbolji film godine.

Damien Chazelle pokupio je nagradu za najboljeg režisera, a film je očekivano pokupio i nagrade za najbolju pjesmu i soundtrack. Da večer bude još bolja, film je dobio i nagradu za produkcijski dizajn, montažu, kinematografiju i originalni scenarij (podjela nagrade s filmom „Manchester by the Sea“).

Od ostalih značajnijih kategorija valja izdvojiti očekivanu nagradu za Caseyja Afflecka koji je pokupio onu za najbolju mušku ulogu („Manchester by the Sea“), Natalie Portman u prilično izjednačenoj kategoriji uzela je nagradu za najbolju žensku ulogu („Jackie“), Mahershala Ali najbolji je sporedni glumac („Moonlight“), a najbolja sporedna glumica je Viola Davis („Fences“).

„The Jungle Book“ odnio je nagradu za najbolje vizualne efekte, najbolji adaptirani scenarij onaj je Erica Heisserera za „Arrival“, a najbolji animirani film je „Zootopia“.

U TV dijelu nagradu za najbolju komediju pokupio je „Silicon Valley“, a za najbolju dramsku seriju očekivano Game of Thrones“. Najbolja animirana serija je „BoJack Horseman“.

Najbolji glumac i glumica su Bob Odenkirk („Better Call Saul“) i Evan Rachel Wood („Westworld“).

Ove nagrade dobra su nam vodilja za ono što možemo očekivati u sad već započetoj sezoni nagrada, ali ipak ništa nije konačno jer neki od potencijalno većih igrača poput „Silencea“ i „Live by Nighta“ još nisu ugledali velika platna.

Ostatak uistinu goleme liste možete pogledati ovdje.

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close