Film i glazba

Metal Gear Solid film sve bliže ostvarenju, Kojima dao blagoslov

Je li moguće?

Jordan Vogt-Roberts vrlo je strastven oko Metal Gear Solid filma kojeg će režirati. Ako je vjerovati njegovim riječima, očekuje nas nešto uistinu posebno.

Režiser filmova „The Kings of Summer“ i nadolazećeg filma o King Kongu, „Skull Island“  u razgovoru za Collider rekao je mnogo o samom filmu, ratingu koji bi trebao ostvariti, ali i sastanku s Kojimom.

„MGS je projekt za koji ću se boriti svom snagom da ispadne kako spada jer je toliko lak za zeznuti. Producentska kuća lako bi mogla od njega napraviti „G.I. Joe“, „Mission: Impossible“ ili nešto treće što MGS nije“.

Osvrnuo se i na razgovor koji je nedavno imao s Kojimom i rekao kako je MGS upravo zbog njega specifičan. Kaže kako se radi o projektu koji za razliku od stripova koji kroz godine imaju različite autore, MGS franšiza kroz čitavo je svoje trajanje bila oblikovana od Kojime. Tako, napominje, dolazi do činjenice da je sve interpretirano kroz oči jedne osobe, odnosno kroz njene stavove i razmišljanje.

Također je napomenuo kako i njegov nadolazeći film, „Kong: Skull Island“ dijeli neke sličnosti s MGS-om u tome da je na trenutke izrazito „mračan“ i ozbiljan dok je u drugim trenucima obilat humorom i ismijavanjem određenih stvari.

O ratingu za film kaže kako mu je drago da su „Deadpool“ i „Logan“ odškrinuli vrata onima koji žele poznatije franšize u ozbiljnijem tonu, ali kako o tome trenutno ne razmišlja. Cilj je kako kaže napraviti MGS film što je vjernije moguće po svom predlošku, a ako će to zahtijevati manji budžet i R-rating da će ići tim putem. U slučaju da ispadne mnogo veći projekt s većim budžetom, te dođe do toga da film bude PG-13, s time nema problema. Sve dok film odaje počast MGS-u, nije bitno o kojem se ratingu radi.

Pričao je i o činjenici kako se radi o ogromnom projektu s ogromnim brojem likova, godina i događaja za pokrivanje. Napisati smislen scenarij koji će uključiti sve potrebne likove bit će vrlo težak posao, ali kaže kako rade vrlo naporno na tome.

Na kraju je rekao kako mu je krajnji cilj napraviti film koji će svakog MGS superfana, kao i njega samog zadovoljiti. To je kako kaže, prije svega ono na što cilja.

Za kraj ostavit ćemo vas s riječima Vogta-Robertsa koje bi trebale unijeti nadu svim skepticima. „Metal Gear Solid za mene je vjerojatno najvažnija franšiza na svijetu. Radi se o tako genijalnom, drugačijem serijalu i provođenje vremena s Kojimom nedavno bilo je kao san. On i njegov tim su najbolji.“

Čitav razgovor pročitajte na idućem linku.

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close