Film i glazba

Novi detalji o nadolazećoj Star Trek seriji

Trekkiji s nestrpljenjem očekuju premijerno prikazivanje Star Trek Discoveryja koje je zakazano za siječanj 2017. U međuvremenu, saznali smo i neke novei zanimljive pojedinosti. Iako se isprva nagađalo u koji vremenski period je smještena radnja nove serije, odgovor je bio cijelo vrijeme pred nama nakon prikazivanja teaser trailera koji je prikazao Discovery. Kodni broj USS Discoveryja, glavnog svemirskog broda po kojemu je serija i nazvana je NCC-1031. Ako se dobro sjećate, originalni Enterprise (da, onaj s Kirkom, Spockom, Suluom i ostalom ekipom) iz serije snimljene šezdesetih godina prošlog stoljeća je nosio kodnu oznaku NCC-1701. Dakle, radnja Discoveryja se odvija prije ovog perioda.

Potvrdu o ovome, kao i informaciju da će glavni lik nove serije biti žena ne-kapetanica, dao je glavom i bradom glavni kreator Bryan Fuller. U razgovoru za AICN, potvrđeno je i kako će se glavna junakinja biti poznata pod imenom „Number One“, što je inače čin prvog časnika na brodu. Zašto je ovo slučaj (osim potvrđenog odavanja počasti Majel Barrett, koja je glumila u prvoj pilot epizodi serije), još nije poznato, ali ime protagonistice Discoveryja trebalo bi biti otkriveno krajem prve sezone.

Od ostalih zanimljivosti, Fuller je potvrdio kako je scenarij druge epizode pripremio Nicholas Meyer, inače pisac i redatelj Star Trek II: The Wrath of Khan i Star Trek VI: The Undiscovered Country, koje mnogi fanovi smatraju najboljim filmovima gdje se u ovom formatu pojavila i originalna glumačka postava iz serije.

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close