Film i glazba

Novi film o Spawnu pripadat će horor žanru

Zadnju filmsku adaptaciju stripa Todda McFarlanea vidjeli smo daleke 1997. godine. Uspjeh sličnih filmova u zadnje vrijeme je izgleda dovoljna motivacija da se nešto poduzme kako bi vidjeli novi film. Velik uspjeh Deadpoola pokazao je kako ima mjesta i za filmove o superherojima koji su namijenjeni osobama starijim od 17 godina. Todd McFarlane, autor i kreator poznatog demonskog antiheroja Spawna, otkrio je postojanje scenarija za novu filmsku verziju.

U intervjuu za New York Toy Fair, McFarlane je izjavio kako je u procesu izmjene i nadopune scenarija za novi Spawn film. „Scenarij je na 183 stranice, no mislim da ću se zadržati na 140. Film će biti u domeni R filmova (dakle, nema gledanja filma za mlađe od 17, u slučaju da nemaju pratnju starijih osoba)“, kaže Todd McFarlane.

McFarlane je također spomenuo da ovo ustvari neće biti klasični superherojski film, već više horor SF. Nešto poput miksa The Departed i Paranormal Activity, kako sam ističe. Dakle, ne možemo očekivati isti izgled kao u prethodnom filmu (koji je inače vjeran strip predlošku), ili sukobe s ostalim superherojima. Spawn će ovaj put biti sablast, duh. McFarlane ovo opravdava ograničenim budžetom i željom da sam režira film onako kako želi.

Strip Spawn pojavio se davne 1992. godine i tada je bio vrlo popularan, s preko 1,7 milijuna prodanih primjeraka. U igrama se redom pojavljivao u: Spawn: The Video Game, Spawn: Armageddon i Spawn: The Eternal. Autoru vijesti njegova pojava se najviše svidjela u Xbox verziji Soul Calibura 2.

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao
Back to top button
Close
Close