Film i glazba

Novo u kinima | (1.2.) Guillermo del Toro nosi nam jedan od najuspješnijih filmova godine

Osim novog putovanja u fantastičan svijet mašte Guillerma del Tora očekuju nas akcija i ljubavna priča.

12 Strong ispričat će nam priču o prvim specijalnim postrojbama američke vojske poslanima u Afganistan nakon poznatog napada na Blizance 11. rujna. Chris Hemsworth preuzeo je glavnu ulogu, novog kapetana koji će povesti još 11 ljudi sa sobom u pakao afganistanskih pustopoljina. Izdvojit ćemo još i uloge Michaela Shannona i Michaela Peñe, a isto tako napomenuti kako se po prvim dojmovima radi o sasvim solidnom filmu. Sve što očekujemo je što manje moguće propagande.

https://www.youtube.com/watch?v=-Denciie5oA

Guillermo del Toro već je nekoliko puta dokazao kako je stručnjak za fantastično, a njegov mozak kutija uvrnutog. Ništa drugačije nije ni s novim mu filmom, The Shape of Water koji već nekoliko mjeseci dobiva pohvale na sva usta. Kako kažu, radi se o njegovom najboljem filmu još od „Panovog labirinta“, a potvrda tome su i 13 nominacija za Oscare, najviše od svih filmova ove godine. Priča je to o ženi (Sally Hawkins) koja će stvoriti posebno prijateljstvo s amfibijskim bićem zatočenim u tajnom postrojenju, 50-ih godina prošlog stoljeća. I u ovom ćemo filmu imati prilike gledati Michaela Shannona, a naći će se tu i Octavia Spencer te Michael Stuhlbarg između ostalih. Za kraj, ne možemo, a ne dodati kako nam film baca opake „Bioshock“ vibre.

https://www.youtube.com/watch?v=XFYWazblaUA

Call Me by Your Name još je jedan od filmova koji su osvojili publiku prošle godine, a u ovom se radi o ljubavnoj priči dvojice mladića, smještenoj u predivnim ljetnim krajolicima Sjeverne Italije 1983. Timothée Chalamet i Armie Hammer zasjali su u glavnim ulogama, a Michael Stuhlbarg iznio je jedan od boljih filmskih monologa prošle godine. Predivna scenografija, kvalitetan i zreo scenarij te fantastične glumačke izvedbe trebale bi biti dovoljan razlog za odlazak u kino dvorane.

https://www.youtube.com/watch?v=5rgO_TyyOoU

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close