Film i glazba

Novo u kinima | (15.3.) Povratak Lare Croft

Dolazi li gamerskim patnjama kraj?

Colin Firth spremio se za jednu od težih mu uloga dosad pa je tako u The Mercy prikazao lik i djelo Donalda Crowhursta, amatera koji je odlučio oploviti čitav svijet na jedrilici. Radi se o istinitoj priči koja će nam pokazati njegovu borbu s morem, ali i utjecaj koji je ista imala na njegovu obitelj i ljude oko njega. Dodatan poticaj možda će vam biti i činjenica da iza filma stoji James Marsh, čovjek koji je režirao „The Theory of Everything“.

https://www.youtube.com/watch?v=kAIRycQsUhM

Ako vas imalo zanimaju politika i događanja u SSSR-u, htjet ćete baciti oko na komediju Armanda Iannuccija („Veep“), The Death of Stalin. Kad vidite komediju kao žanr pored ovakve ozbiljne teme, možda ćete se zapitati o čemu se tu radi. Film prati posljednje dane Staljinova života i kaos koji je vladao u to vrijeme među glavešinama velikog SSSR-a. Ova politička satira okupila je ekipu poput Jeffreyja Tambora, Stevea Buscemija i Michaela Palina, a koliki je utjecaj ostvarila dokazuje zabrana prikazivanja filma u Rusiji.

https://www.youtube.com/watch?v=ukJ5dMYx2no

Dolazi li gamerskim mukama kraj? Pitanje koje si postavljamo svaki put prije no što ćemo pogledati novu adaptaciju video igre na velikim ekranima. Iduća na redu, Lara Croft. Tomb Raider uvodi promjenu kursa, a nakon Angeline, glavna uloga pripala je Alicii Vikander koja će nas, kako se čini, provesti kroz otok prepun tajni, a pri tome i otkriti tko i što je zapravo njezin otac. Po svim promotivnim materijalima da se naslutiti kako je najveća inspiracija za film bio reboot gaming serijala Tomb Raider. Od postera, lokacija, pa do preslikanih scena iz igre, sve upućuje na to. Kažu da nada umire posljednja, a hoćemo li mi ispasti još jednom naivčine ili se ipak ugodno iznenaditi… pa saznat ćemo vrlo skoro.

https://www.youtube.com/watch?v=8ndhidEmUbI

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close