Film i glazba

Novo u kinima | (23.11.) Disney ima novi animirani hit

Mogu li ikada pogriješiti?

Dugo očekivani Disneyjev Coco i velika tajna napokon stiže i u naše kino dvorane, a još će jednom razveseliti kako one najmlađe, tako i njihovu stariju pratnju. Kad je u pitanju Disney nema straha, pa će tako i roditelji moći zajedno s klincima u kino bez kolutanja očima ili spavanja u dvorani. Coco je priča o mladiću koji će se uputiti u svijet mrtvih, a čitav film inspiriran je pričama iz meksičkog folklora što znači kako nas očekuje mnogo živosti, kako u atmosferi, tako i u samoj priči. Jedan zanimljiv podatak je i taj da je u Meksiku film već srušio rekord po zaradi, a odlične kritike samo su još jedan povod da se sletite ovog vikenda u kino dvorane.

https://www.youtube.com/watch?v=HeVGGFkAqPs

Wonder je jedna od onih priča koja će vam zagrijati srce i uvesti vas u svoju obiteljsku idilu, te natjerati na razmišljanje o svojem odnošenju spram drugih ljudi. Glavna uloga u filmu Stephena Chboskyja („The Perks of Being a Wallflower“) pripala je perspektivnom Jacobu Tremblayju, a osim njega gledat ćemo i Owena Wilsona te Juliu Roberts. Tremblay je utjelovio mladića s disfiguriranim licem, a pratit ćemo njegovu prilagodbu na javnu školu, u koju se zaputio prvi puta. Kako će ga prihvatiti okolina i kroz kakve će teškoće proći prije toga, neka su od pitanja na koje dobivamo odgovore već ovog četvrtka. Unatoč prilično predodređenoj priči, film zasada kupi dobre kritike, a svi ljubitelji dobre drame neće ga htjeti propustiti.

https://www.youtube.com/watch?v=ngiK1gQKgK8

Službeni naziv filma ne znamo koji je, ali reći ćemo da je onaj s postera. What Happened to Monday već je dugo vremena dostupan na Netflixu (pretpostavljamo američkom, obzirom da ga na našem nema), a pokupio je prosječne kritike. Priča o još jednom „distopijskom“ svijetu kojeg je zahvatila prenapučenost pruža pozadinu priči u kojoj ćemo gledati identične sedmorke koje će se morati sakrivati od vladajućih kako ih ne bi „uspavali“ zbog kršenja politike o jednom djetetu. Da bi se stvari zakomplicirale, jedna od njih je nestala pa će ostalih šest morati krenuti i u potragu za njom. Njih je utjelovila Noomi Rapace, a ako se pitate od kuda u naslovu Monday, odgovor je zapravo jednostavan. Sedmorke su dobile ime po danima u tjednu, prilično zgodno ako pitate nas. U slučaju da smo vas izbezumili svim informacijama najbolje je da pogledate film i sami procijenite što se tu događa…. Iako priznajemo, ne vidimo razlog za odlazak u kino dvorane kad postoji opcija gledanja iz udobnosti svog kauča/kreveta ili gdje već.

https://www.youtube.com/watch?v=hOiWSWLt-NA

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close