Film i glazba

Novo u kinima | Dašak francuske kinematografije, strah u kostima i Warcraft

Još malo europske kinematografije, nastavak horora i ekranizacija velikog Warcrafta.

Novi tjedan, novi europski film. Nije čest slučaj da svaki tjedan imamo priliku pogledati europski film u kinu, ali sad ih već imamo dva tjedna zaredom. „Les Visiteurs: La Révolution“ (Daleki Rođaci: Revolucija) nastavak je francuskog filma iz 1993. godine, a i dalje prati dva vremenska putnika koji će se ovoga puta naći na ulicama Pariza za vrijeme Francuske revolucije. Glavni glumci i režiser ostali su isti, a jedan od njih je široj publici poznati Jean Reno koji je od prvog filma ostvario i zavidnu internacionalnu karijeru. Prve ocjene nisu nešto čemu bi mnogi pozavidjeli, ali ljubitelji originala trebali bi filmu pružiti priliku.

https://www.youtube.com/watch?v=l1RSJMpJ-rk

The Conjuring 2“, nastavak horora iz 2013. godine još će nas jednom „staviti u cipele“ Eda i Lorraine Warren, paranormalnih istražitelja koji će se ovoga puta zaputiti u London kako bi pomogli samohranoj majci četvero djece u ukletoj kući. Oko originala zadnjih par dana žustro se raspravlja na našem forumu, a bacaju se i predviđanja o nastavku. Kako se čini, nastavak primjenjuje sličnu formulu kao i original, a sudeći po dosada pristiglim kritikama formula još funkcionira jer ocjene su i više nego solidne. Osim toga, ohrabruje nas i činjenica kako je cijela glavna postava iz originala i dalje tu. Može li nam film pružiti nešto novo i iznova nas prestrašiti do kostiju predstoji nam vidjeti nakon odlaska u kino.

https://www.youtube.com/watch?v=VFsmuRPClr4

Dugo očekivani „Warcraft“ film od ovog ćemo tjedna napokon moći pogledati u našim kinima, a vrijeme koje je proveo u svjetskim kinima nije prošlo bez kontroverze. Kritika je film popljuvala uzduž i poprijeko, a neki bi rekli kako je to zbog nepoznavanja izvornog materijala. Fanovi igre, ali i ljubitelji filma općenito očito se ne slažu s kritičarima jer film zasada na iMDB-u drži ocjenu 7,9 nakon nešto više od 30 tisuća glasova. Za usporedbu, kritika ga je ocijenila prosječnom ocjenom od 31. Nešto tu očito ne štima, a isto tako je očito da nećemo moći znati gdje leži istina dok sami ne pogledamo film. Optimist u nama priželjkuje da se uklopimo među obične smrtnike koji zasada pozitivno reagiraju na film stoga nam ne preostaje ništa nego zaputiti se u kino dvorane što je prije moguće.

https://www.youtube.com/watch?v=RhFMIRuHAL4

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close