Film i glazba

Novo u kinima | Iluzije, omiljeni animirani likovi i velo misterije

Sad me vidiš, pa me ne vidiš.

Now You See Me 2, nastavak originala iz 2013. godine ako je vjerovati trailerima obećava mnogo više ludih scena, ali i onih na granici mogućeg. Nažalost, više uvijek ne znači nužno i bolje pa je čini se tako i u ovom slučaju. Kritika zasad nije uvelike sklona nastavku, a ni ljudi zasada nisu oduševljeni. Ono što je sigurno je da će film biti kino hit i jedan od onih filmova kojeg će svi manje upućeni u industriju odlučiti pogledati jer na trailerima izgleda cool, a i original je mnogima ostao u lijepom sjećanju. O samoj kvaliteti filma nećemo suditi prije nego pogledamo, ali možemo reći što je novo. Lizzy Caplan zamijenila je Islu Fisher u ulozi 4. jahača, a ostatak postave i dalje je isti. Mark Ruffalo, Morgan Freeman, Jesse Eisenberg, Dave Franco i Woody Harrelson uz dodatak Daniela Radcliffea barem na papiru obećaju najmanje dobar film, a sve saznajemo (ili ne saznajemo) ovog četvrtka.

https://www.youtube.com/watch?v=AuEjHzOIgBE

Nakon 13 godina napokon dobivamo nastavak kultne „Potrage za Nemom“, ali ovoga puta u fokusu je Dora pa ćemo tako gledati „Potragu za Dorom“. Animirani film koji je osvojio srca djece, ali i odraslih još jednom obećava odličnu zabavu, a kako to obično i biva vjerojatno ćemo dok gledamo nešto i naučiti. Za sve roditelje i njihovu djecu ovo je idealan film, a sigurno će se i stariji zaputiti u kino dvorane. Kritike su zasada većinom pozitivne, možda ne na razini originala, ali teško je bilo očekivati da će se on sustići. Velika je orijentacija prebačena na obitelj u filmu što je samo još poticaj više za sve da pogledaju film.

https://www.youtube.com/watch?v=qPBJ7_ySaCo

A Bigger Splash, film Luce Guadagnina koji se pokušava probiti u filmski svijet donosi nam priču o ljubavnom paru, rock zvijezde (Tilda Swinton) i filmskog producenta (Matthias Schoenaerts) kojima će na odmoru idilu pokvariti stari prijatelj (Ralph Fiennes) i njegova kćer (Dakota Johnson). Prilično štur opis onoga što nas očekuje, baš onako kako volimo. Film je smješten u kategoriju krimi filma s dozom drame i misterije, a moramo priznati kako nas što više čitamo o njemu film sve više privlači. Osim odlične glumačke postave koja dobiva same pohvale film se natjecao na filmskom festivalu u Veneciji gdje je bio u užem izboru za nagradu Zlatnog lava. Film je inače iz prošle godine, ali tek od ove godine dobio je veću distribuciju. Kritika je vrlo pozitivno prihvatila film pa tako na metacriticu drži ocjenu 74, a na Rotten Tomatoesu od 89% nakon 122 recenzije. Svakako jedan od zanimljivijih i misterioznijih filmova ove godine zasad, a mogućnost razotkrivanja te misterije imamo već u četvrtak.

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao
Back to top button
Close
Close