Film i glazba

Novo u kinima | Kornjače ninje, atentat na Hitlera i George Clooney kao taoc

Prvi put vam donosimo novi format članka o nadolazećim filmovima koji stižu u naša kina.

Dosad smo vam o novim filmovima pisali u mjesečnom formatu, a isto tako nismo se orijentirali isključivo na filmove koje ćemo moći pogledati u našim kinima već smo pisali općenito o novim filmovima. Novi format omogućit će nam detaljnije predstavljanje filmova, a i sveukupno kroz mjesec obuhvatit ćemo više istih.

13 Minuta“ („Elser“), jedan je od rijetkih njemačkih filmova kojeg ćemo imati priliku pogledati u našim kinima, a upravo ovog tjedna premijerno će se prikazati. Film je utemeljen na istinitoj priči o Georgu Elseru koji je u 11. mjesecu 1939. godine neuspješno pokušao izvršiti atentat na Adolfa Hitlera. Ova manje poznata epizoda iz povijesti (bar širim masama) 2. svjetskog rata napokon je dobila svoju ekranizaciju, a vidjet ćemo što je nagnalo Elsera na ovakav potez. Za režiju je zaslužan Oliver Hirschbiegel, redatelj jednog od najcjenjenijih filmova o Hitleru, „Hitler: Konačni pad“ („Der Untergang“) što bi svim ljubiteljima povijesnih filmova trebao biti dovoljan razlog da se zapute u kino dvorane ovog tjedna.

https://www.youtube.com/watch?v=8SsIsCWXtV4

Money Monster“, film Jodie Foster, poznate glumice koja se prebacila u režiserske vode prikupio je zvjezdanu postavu u likovima Georgea Clooneyja i Julie Roberts, a njihov će svijet prodrmati Jack O’Connell koji će nakon velikog gubitka na burzi napraviti pravu talačku krizu na financijskoj TV postaji. Film je već neko vrijeme u svjetskim kinima, a kritika je zasad prilično podijeljena pa se tako mogu naći ocjene na obje strane spektra, a ni s publikom nije drugačija situacija. Svakako bi filmu trebalo pružiti priliku, a ako ste fanovi talačkih filmova ovo je pravi film za vas.

https://www.youtube.com/watch?v=qr_nGAbFkmk

Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows“, nastavak TMNT serijala, odnosno reboota istog pokušat će isprati gorak okus koji je ostao većini ljudi nakon originala iz 2014. godine. Kornjače su ostale iste, a i dalje će imati pomoć u vidu Megan Fox, a pridružit će im se i Stephen Amell u ulozi Caseyja Jonesa, „osvetnika“ u hokejskoj masci. Kako to obično i biva i ovaj je put grad u velikoj opasnosti, a na kornjačama je da ga još jednom spase i pokažu nam arsenal svojih mogućnosti. U filmu nas očekuju i veliki antagonisti TMNT univerzuma, Kraang i Shredder, a bit će zanimljivo vidjeti mogu li kornjače napokon izaći na pravi put i napokon nam donijeti kvalitetan film. Već dugo fanovi ovih mnogima omiljenih superjunaka čekaju pravi film koji će pogoditi u srž, a za radost svih koji se smatraju takvima nadamo se dobrom filmu iako nismo previše optimistični.

https://www.youtube.com/watch?v=3CKgLNGfdSM

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao
Back to top button
Close
Close