Film i glazba

Novo u kinima | Pakao, povratak Meryl Streep i ruske svemirske avanture

Tom Hanks, Meryl Streep. Zvuči kao odličan tjedan, ali je li uistinu tako?

Ljudi zaduženi za marketing kažu kako su „Da Vincijev Kod“ i „Anđeli i Demoni“ bili tek početak, a sad imamo Inferno. Rekli bi kako je ovo klasični primjer franšize (da, već možemo i tu riječ upotrijebiti) koja je otišla malo predaleko, ali nažalost povratka više nema. Ron Howard još jednom dirigira svime, a Tom Hanks i dalje je u glavnoj ulozi. Ono što se uvelike promijenilo je budžet koji je sad upola manji nego u prošlom nastavku. Da, dobro ste čuli. 75 milijuna $ je ovoga puta utrošeno naspram 150 u prošlom nastavku, a to se i vidi kad bacimo oko samo na jedan od aspekata, marketing.

Ni kod kritičara film nije prošao najbolje, ali sigurni smo kako fanove prošlih filmova nijedan od ovih podataka neće zaustaviti da pohrle u kino dvorane.

https://www.youtube.com/watch?v=RH2BD49sEZI


Meryl Streep ovog nam se tjedna vraća na velike ekrane u filmu Florence Foster Jenkins gdje će glumiti junakinju istog imena koja je odlučila postati operna pjevačica unatoč svom lošem glasu. Film nastao po istinitoj priči režirao je Stephen Frears koji se već dokazao u sličnim vodama režijom filma „The Queen“, a scenarij potpisuje Nicholas Martin („Midsomer Murders“). U filmu ćemo vidjeti i Hugha Granta, Simona Helberga i Rebeccu Ferguson, a prve kritike poprilično su dobre pa zasada film drži visokih 71 na metacriticu. Ljubiteljima velike Meryl Streep to sigurno i neće odigrati veliku ulogu, ali lijepo je vidjeti kako nas očekuje još jedan dobar film.

https://www.youtube.com/watch?v=HszfdNS0JSc


Još nas jedan ruski animirani film očekuje u kinima i to već ovaj tjedan. Svemirska avantura 2 film je koji nam neće ponuditi ništa novo, ali zato će barem, nadamo se, zabaviti mališane i roditelje koji s njima odu u kino dvorane pogledati ga. Kako će sve to izgledati kad Pushok odluči pronaći svojeg izgubljenog oca, pri tome astronauta imat ćemo priliku saznati vrlo brzo.

https://www.youtube.com/watch?v=Xs2V9uvUD2A

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao
Back to top button
Close
Close