Film i glazba

Otkriveno što stoji iza imena Prophets of Rage

Novi projekt direktno iz uma Tom Morella zvuči u najmanju ruku intrigantno.

“Opasna vremena iziskuju opasne pjesme”, rekao je jedan od najvećih gitarista na svijetu Tom Morello, što mu je sigurno prolazilo kroz glavu dok je započimao novi projekt iliti bend naziva Prophets of Rage koji je zadnjih tjedana svima izvlačio sline na usta zbog neodoljivog podsjećanja svojom simbolikom i imenom na veliki Rage Against The Machine.

I iako smo se svi nadali da će ovo biti neka vrsta alter ega za ponovni dolazak na scenu ovih velikana kada joj je to najpotrebnije izgleda da ipak nije tako, no ništa manje zbog toga interesantno. Naime, bend će sačinjavati virtuoz Morello na gitari, Commerford i Wilk kao ostatak ekipe iz RATMa, a iza mikrofona će stati jedan od najvećih pionira rap scene Chuck D iz Public Enemy-a te šaman rap scene B-Real iz Cypress Hilla, što nam je i više nego dovoljna garancija za očitu količinu kvalitete koja će se dostaviti.

Očigledno ni ovo nije bio dovoljan poticaj za povratak jednog od najvećih revolucionara muzičke scene na binu, osebujnjaka Zack de la Roche, izgleda da isti ima jako dobre razloge za svoju penziju, preuranjenu ako mogu nadodati. Ali svakako nam je drago što se u ostalima nije ugasio plamen revolta koji je pomogao stvaranju ove nevjerojatne fuzije na sceni koja će nadamo se barem malo osvjestiti i osvjetliti ovo mračno doba diljem planete.

Bend svoj prvi nastup ima upravo večeras u kultnom klubu u Los Angelesu Whiskey A Go-Go, sa simboličnim upadom od 20$, a sav prihod ide lokalnoj dobrotvornoj udruzi. A na setlisti među popularnim stvarima od RATMa, Public Enemy-a te Cypress Hilla će se naći i neki novi materijali.

Nama ne preostaje ništa drugo nego se nadati eventualnom dolasku u Europu, what better place than here, when better time than now!?

RAGE ON!

https://www.youtube.com/watch?v=4smim2MNvF8

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao
Back to top button
Close
Close