Film i glazba

Peter Jackson sprema nam film u kojem ćemo gledati kako gradovi jedu jedni druge… doslovno

Ne, ne šalimo se.

Peter Jackson okupio je sve svoje najbliže suradnike i bacio se na novu prilagodbu književnog djela za veliko platno. Tako je nastao film imena „Mortal Engines“, po istoimenoj knjizi Philipa Reevea. Scenarij su napisali sam Jackson, Philippa Boyens i Fran Walsh, a da su dobitna kombinacija dokazali su već u LOTR trilogiji i „King Kongu“.

Jedina novost je osoba za režiserskom stolicom, Christian Rivers, ali i on je radio na kreativnom dijelu gore navedenih filmova, a očito je i dobrim odnosima s Jacksonom koju mu je prepustio nit vodilju.

Može li intrigantnije?

Osim toga, u filmu ćemo gledati i Huga Weavinga, a da bi stvari bile još zanimljivije pobrinula se sama priča filma. Naime, mnogo godina nakon događaja imena „Sixty Minute War“, zemlja je opustošena, a u njoj vladaju veliki gradovi koji se kreću istom na kotačima i konzumiraju manje gradove kako bi obnovili svoje resurse. Sve što ste pročitali stvarno je tako, a ideja koliko god čudno zvučala, što više razmišljamo o istoj postaje nam sve intrigantnija. Posebno nas je zainteresirao trailer koji ne otkriva ništa osim onoga što smo saznali preko službenog sinopsisa, a to radi na izniman način.

Već sad možemo reći kako se radi o jednom od najzanimljivijih filmova koji naš očekuju iduće godine, a mi nastavljamo s nestrpljenjem iščekivati svaku novu informaciju.

https://www.youtube.com/watch?v=tI1BRYqsHoc

                                                                                                                

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao
Back to top button
Close
Close