Film i glazba

Pripremite olovke, papir i fotoaparate, dolazi Eric Cantona

Da, dobro ste čuli, Eric Cantona dolazi na premijeru filma Anka, 20. veljače u CineStaru.

Poznato je kako je nakon uspješne nogometne karijere Cantona krenuo u filmske vode pa tako već duže vrijeme glumi. Da bi stvari bile zanimljiviji za sve nas, ovoga puta prihvatio je ulogu u hrvatskom filmu “Anka” gdje između ostaloga glumi i na hrvatskom jeziku.

Film je sniman po romanu Mate Lovraka, “Anka Brazilijanka”, a režiju je preuzeo Dejan Aćimović. 

U razgovoru za Blitz, Cantona je podijelio nekoliko riječi o tome kako je raditi na hrvatskom jeziku, ali isto tako otkrio i poveznicu između glume i nogometa.

Dejan ima nevjerojatnu energiju koju prenosi na druge, kako intelektualnu tako fizičku. Postoji energija koju je potrebno prenijeti tijekom snimanja filma, energija rada, koncentracije, energija znatiželje, on je ima i on je prenosi. Ja sam tu energiju osjetio vrlo jako”.

Osvrnuo se i na svoj boravak u Hrvatskoj: “Ovdje je sve puno živosti. Ovdje su ljudi koji vole primati i koji vole dijeliti trenutke života. Mislim da u svakoj zemlji gdje se dobro jede su zemlje u kojima se osjećamo dobro”.

Za kraj je dodao još nekoliko riječi: “Za mene osjećaj zadovoljstva je igrati, pred kazališnom ili nogometnom publikom. Igrati pred praznim kazalištem nije isto kao igrati pred punim gledalištem. Ili igrati pred punim stadionom ili praznim nije uopće ista stvar. Premda postoji isti interes, dobiti utakmicu zato što je trebamo dobiti, zbog plasmana, zbog svega, zbog ponosa, zbog onoga što radimo.”

U filmu će osim Cantone glumiti Žarko Savić, Nikola Kojo, Rade Šerbedžija i mnogi drugi, a u našim se kinima očekuje 23. veljače. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=mnqgyVr35vI

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao
Back to top button
Close
Close