Film i glazba

Produkcija Metal Gear Solid filma napokon otišla korak u naprijed

Glasine o MGS filmu kolaju još od kada je na svjetlo dana došao drugi nastavak, odnosno Sons of Liberty.

Čitav niz glumaca izmijenio se, jednako kao i redatelja koji bi trebali raditi na projektu, no nedavno je otkriveno kako je za film trenutno vezan redatelj filmova Kong: Skull Island i The Kings of Summer, Jordan Vogt-Roberts. Nakon dugo vremena praznog hoda i baratanja imenima, Vogt-Roberts je za E! News izjavio kako je gotovo sigurno da će ulogu Snakea preuzeti Hugh Jackman, te da je studio vrlo blizu potpisa ugovora s Keri Russell za ulogu Meryl Silverburgh, dok bi Ocelota trebao glumiti Hugo Weaving.

Ono što je iznenadilo sve, iako službene Kojimine izjave još nema, je Vogt-Roberts koji „prenosi“ Kojimine riječi da film izuzev, imena i izgleda likova, neće imati nikakve veze s pričom same igre, odnosno serijala. Teško je povjerovati tako nečemu, no treba uzeti u obzir da je upravo Vogt-Roberts bio izbor Kojime za redatelja te da je već nekoliko puta Kojima spomenuo da je u konstantnom razgovoru s njim što se tiče produkcije i scenarija.

Film kao opuštajuće iskustvo

Prema riječima Vogt-Robertsa, Kojima je napomenuo kako nikad nije bio zadovoljan pričom serijala, da je prijelaz s MGS-a na MGS 2 bio itekako bolan za njega, što se priče tiče, pa da je sve kasnije otišlo u jednu nepovratnu spiralu koju je Hideo stvarao samo kako bi udovoljio fanovima. Iako je poznato da je Hideo u dobrom odnosu sa svojom publikom, Vogt-Roberts pak prenosi da mu je ovaj rekao kako je priču za posljednja 2 nastavka serijala smislio na toaletu te da se radi o čistoj besmislenoj zabavi, a ne o nečemu oko čega bi trebalo provoditi filozofije.

Zadnje što je Vogt-Roberts izjavio je da se nada, zajedno s Kojimom, kako će u obliku filma Metal Gear franšiza napokon ispasti onakva kakvom je Kojima želi da ispadne, a nama ne preostaje ništa drugo nego li da se s njima zajedno nadamo.

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close