Film i glazba

Prva epizoda nove sezone Stranger Thingsa dokaz je da nas očekuju velike stvari

Počelo je brzo i efikasno.

Priznajemo, jedni smo od onih koji su navili alarm točno u devet ujutro kako bi uskočili među prvima u nove avanture društva iz Hawkinsa i moramo priznati kako zasada nismo zažalili zbog podočnjaka.

Nova sezona krenula je ekspresno i na samom nam je početku pokazala kako se sprema mnogo šira radnja nego u prošloj. Već prva scena daje dodatnu dimenziju seriji i proširuje svojevrsni lore, a odmah nakon nje imamo klasični Stranger Things nostalgija udarac koji nas je još jednom vratio u djetinjstvo. Nećemo otkriti o čemu se radi, to je na vama da otkrijete sami, ali priznat ćemo kako je društvo i dalje na vrhunskoj razini.

Novi likovi, nove avanture

Upoznali smo i neke nove likove, ponajprije Max, čiji će se odnos s ekipom graditi kako sezona odmiče, a moramo priznati da već nakon prve epizode vidimo što je to što će je povezati s dečkima. Pozadina njenog lika ima potencijala, a posebno nas veseli gledati dinamiku koju će unijeti u ekipu. Sean Austin čini se kao zgodan dodatak seriji, ali njegov lik zasad i ne izgleda kao netko s iznimnom ulogom.

Naravno, najveći dio epizode, odnosno ono što nas je najviše zaintrigiralo su zbivanja s Willom i njegovim „vizijama“ Upside Downa koje se samo produbljuju kako vrijeme odmiče. Očito je kako će fokus nove sezone biti na već spomenutom hororu i većim prijetnjama no ikad.

Ogromni ulozi, velika prijetnja

Sve u svemu, nova sezona započela je onako kako smo i očekivali. Likovi su i dalje iznimno simpatični, događanja u Hawkinsu i dalje su „čudna“, a prijetnja po isti veća je no ikad. Dodajte na ovo već standardno odličnu atmosferu i feel 80-ih koji dodatno nabrijavaju odličan soundtrack i obilje referenci na pop kulturu tog doba, i imate sve što vam je potrebno za još jedan teški binge.

Za više detalja i uvid u nove dogodovštine koje će zadesiti ekipu i ostatak likova, preporučamo vam da se bacite na gledanje nove sezone. Mi nastavljamo s našim gledanjem odmah, kako bi vam što prije donijeli kompletnu recenziju, koju možete očekivati već početkom tjedna.

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close