Film i glazba

Streaming servis Pickbox podupire mladog dizajnera i developera videoigara na ovogodišnjem Reboot InfoGameru

Novo izdanje Reboot InfoGamera održava se od 21. do 26. studenog na Zagrebačkom velesajmu, a tim povodom domaća streaming videoteka Pickbox odlučila je podržati mlade, kreativne ljude. 

U sklopu svojeg izložbenog prostora Pickbox će predstaviti suradnju s mladim splitskim grafičkim dizajnerom Antom Šimićem, poznatijim pod kreativnim imenom [Xplode], koji je uložio svoje slobodno vrijeme i vještine za izradu pixel art videoigru imena „Ragnar“.

Ova suradnja „kao naručena“ dolazi u studenome, s obzirom na to da je Pickbox otkupio prava na prikazivanje svih četiriju sezona Vikinga, kao i prava na ekskluzivno prikazivanje epizoda pete sezone odmah nakon američke premijere, počevši od 30. studenog.

Bogati fond nagrada na InfoGameru

Kako bi što više ljudi isprobalo igru i dalo koristan feedback autoru, Pickbox je osmislio nagradni natječaj na licu mjesta. Cilj videoigre „Ragnar“ je biti sjajan i krvoločan Viking te poraziti što više neprijatelja, koji u početku vrebaju sporo i oprezno, a poslije brzo, podmuklo i sa svih strana. Onaj tko se ohrabri isprobati igru, smije to učiniti jedanput na dan, a sa svojim dnevnim rezultatom ulazi u bubanj za nagrade. Oni najbolji će posljednjeg dana Reboot InfoGamera biti nagrađeni Vikinzi board gameom, majica, pretplatama na kompletan sadržaj Pickboxa i drugog službenog promotivnog materijala. Registracija za isprobavanje ove videoigre može se učiniti već danas putem poveznice http://www.pickbox.hr/reboot-2017/.

Šimić je iznimno uzbuđen zbog pružene prilike za predstavljanje svojega projekta, te je prokomentirao kakva motivacija ga je vodila u izradi videoigre te što očekuje od službenog predstavljanja na jednoj od najvažnijih gamerskih konvencija u regiji:
„Iznimno sam sretan što je tvrtka poput Pickboxa prepoznala i uložila u promociju moga rada. Već neko vrijeme samostalno učim o dizajnu videoigara – kako svladati osnove kodiranja, koji engine upotrijebiti, kako unaprijediti grafičko znanje kroz tehniku pixel arta i slično. Koristeći se blagodatima interneta i indie zajednice diljem svijeta, uspio sam u rekordnom roku spojiti, u naizgled jednostavnoj igri, svoja znanja, tehnike i mogućnosti, a igra sama po sebi bila je izazov i mnogim mojim prijateljima koji su je testirali posljednjih tjedana. Jedva čekam Reboot InfoGamer i njegove posjetitelje da vidimo hoće li oni pobijediti igru – ili pak igra njih.“

Poduprite mlade kreativce i besplatno testirajte [Xplode]-ovu videoigru koja će sigurno pokupiti pozitivne kritike među mladim i starim posjetiteljima InfoGamera. Pickboxov izložbeni prostor otvoren je svakoga dana za vrijeme trajanja Reboot InfoGamera od 10 do 20 sati i slobodan za testiranje „Ragnara“ u tom razdoblju, a službeni turnir traje od 18 do 20 sati.

https://www.youtube.com/watch?v=MxnkiAtYLsY

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close