Film i glazba

The Lord of the Rings serija uskoro u našim domovima

Sigurni smo kako će broj pretplatnika na Amazon Prime servis nakon ove vijesti značajno porasti.

Tako je, dobro ste pročitali. Jedna od najuspješnijih franšiza ikad, „The Lord of the Rings“ dobit će svoju adaptaciju u obliku serije.

Nakon dugih nadmetanja između raznih produkcijskih kuća, Amazon je izašao kao pobjednik i pospremio 250 milijuna $ u džep Tolkien Estatea kako bi pridobio prava na produkciju serije. Radi se o jednoj od većih transakcija u povijesti ovog medija, a napominjemo još jednom, pričamo samo o pravima na intelektualno vlasništvo odnosno korištenja istoga u svrhu rađenja serije.

Dugo čekanje pred nama

Prve informacija nalažu kako ćemo gledati priču koja će biti prequel na Jacksonovu LOTR trilogiju, a o tome hoće li to biti direktan prequel ili to znači samo kako nas očekuje jedna od priča iz Međuzemlja smještena prije događaja LOTR trilogije, zasada nemamo nikakvih informacija. Također, navodno su u ugovoru i određene restrikcije oko toga što autori smiju, a što ne smiju prikazivati u seriji, ali informacije o tome ćemo saznati kako vrijeme odmiče.

U planu je više sezona, a obzirom na veličinu projekta i zasigurno kompliciranog procesa produkcije, sigurno je kako ćemo se za sam početak strpiti još nekoliko godina. Sam Amazon već je neko vrijeme u potrazi za svojim „Game of Thronesom“, a očito je kako je upravo LOTR ono što su tražili.

Daljnji razvoj situacije, nove informacije i svaki casting s nestrpljenjem čekamo, a ostatak zasad poznatih detalja možete provjeriti na sljedećem linku.

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close