Film i glazba

Vjera, nada, nasilje i muke obilježavaju „Silence“

Predugo očekivan trailer za novi film Martina Scorseseja napokon je tu.

„Silence“, novi projekt Martina Scorseseja film je na koji treba obratiti posebnu pozornost. Passion project Scorseseja film je koji je želio snimiti još od 1989. godine, a nakon završetka na radu Vuka s Wall Streeta odlučio je zakočiti sve ostalo kako bi se posvetio upravo „Silenceu“.

Film nastao po predlošku Shûsakua Endôa kojeg je za ekran prilagodio Jay Cocks („Gangs of New York“, „The Age of Innocence“) smješten je u Japan 17. stoljeća, a prati dva mlada isusovca koji odlaze tamo propagirati kršćanstvo i u potragu za svojim mentorom. Glavne su uloge pripale Andrewu Garfieldu, Liamu Neesonu i Adamu Driveru koji je tokom snimanja skinuo pozamašan broj kilograma.

Garfield se totalno posvetio ulozi pa je tako proveo godinu dana učeći sve o jezuitima (isusovcima), a još jedna zanimljivost je činjenica kako su svi glumci pristali na smanjenje plaće pa su tako radili na minimalcu propisanom od SAG-a (Screen Actors Guild) ili za nešto manju svotu od uobičajene. Sam Scorsese uopće nije plaćen za film, a to govori i više nego dovoljno koliko je ovaj projekt htio ostvariti.

Ostatak zanimljivosti možete provjeriti na ovom linku, a mi ćemo vam ostaviti da uživate u traileru, a ako on nije dovoljan da vas zainteresira za film možda vam pomogne lista filmova Martina Scorseseja koje ne smijete propustiti.

https://www.youtube.com/watch?v=IqrgxZLd_gE

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close