Film i glazba

Vraća li Hollywood western žanru stari sjaj?

„Hostiles“ je samo jedan u nizu.

Nakon odgledanog trailera za „Hostiles“, novi film Scotta Coopera, u kojem će se još jednom pojaviti Christian Bale, mnogima je palo napamet u naslovu navedeno pitanje. Posljednjih nekoliko godina imali smo nekoliko odličnih predstavnika western žanra u vidu filmova poput „Bone Tomahawk“, „Slow West“ i sličnih, a također imamo i scenarista/režisera Taylora Sheridana koji kroz svoje scenarije oblikuje svojevrsni moderni western i evocira stara vremena ponajprije svojim lokacijama snimanja u filmovima poput „Hell or High Water“.

Scott Cooper iza sebe ima već dva filma koja se odvijaju na lokacijama tipičnim za western filmove, „Crazy Heart“ i „Out of the Furnace“, ali „Hostiles“ mu je prvi pravi western film. Isti je smješten u 1892. godinu, a pratit će priču vojnika čiji je zadatak provesti jednu obitelj kroz izrazito opasan teritorij. Trailer je, moramo priznati, složen fantastično, svaka scena izgleda predivno, a ono najbitnije, odiše westernom iz svake pore.

Glumačka postava koju čine Christian Bale, Rosamund Pike, Ben Foster i Jesse Plemons- da nabrojimo samo neke- obećaje nam i čvrstu potporu na tom frontu, a nadamo se kako će film doživjeti uspjeh i potaknuti još pokojeg čovjeka u Hollywoodu da žanru pruži priliku.

Sam datum izlaska još uvijek nije poznat, iako pogled na iMDB stranicu govori kako je u određenim dijelovima SAD-a film već „vani“.

https://www.youtube.com/watch?v=kLXQdkVvvLU&feature=youtu.be

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao
Back to top button
Close
Close