Film i glazba

Warcraft je i službeno najgledaniji film rađen prema videoigri

Iznenađenje, Disnyjeva ekranizacija Prince of Persia: The Sands of Time iz 2010. godine više nije na vrhu ljestvice filmova rađenih prema videoigrama koji su zaradili najviše novca na kino blagajnama.

Legendary Picturesov film Warcraft je upravo postao najunosniji film prema licenci videoigre, te i dalje nastavlja gomilati novac. Warcraft je tako utržio $377.6 milijuna u cijelom svijetu prema izvještaju Box Office Mojo. Prince of Persia: The Sands of Time u kojem je između ostalog glumio Jake Gyllenhaal, Ben Kingsley i Alfred Molina je tako pao na drugo mjesto ove ljestvice s $336 milijuna. Na trećem mjestu je također ovogodišnji Sonyjev Angry Birds s $327 milijuna.

Warcraft je najveći uspjeh postigao na kino blagajnama van SAD-a (preko 90% udjela). U Kini je ukupan utržak bio $200 milijuna, što će reći da su Kinezi naprosto ludi za Warcraftom!

S obzirom da je izrada Warcraft filma koštala oko $160 milijuna, dok je redatelj Duncan Jones spominjao mogućnost snimanja još dva Warcraft filma, sve je izvjesnije da nas čeka i najava nastavka. Tako je unatoč inicijalnim negativnim kritikama Warcraft ipak opravdao očekivanja svojih tvoraca, što ponajviše mogu zahvaliti zaluđenim Kinezima.

Što se tiče nas gamera, ovo je u neku ruku i dobra godina po pitanju ekranizacija igara. Već smo imali prilike pogledati Ratchet & Clank i Angry Birds film, dok nas u prosincu očekuje i ekranizacija Assassin’s Creeda.

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close