Film i glazba

Witcher filmsko ludilo počinje već 2017-te

Što se obično dogodi kada popularnost nekog serijala videoigara otiđe u nebesa? Dobijemo najavu filma, dakako.

OK, vjerojatno gore napisana izjava nije najpoštenija prema poljskom autoru Andrzeju Sapkowskom koji je napisao čitav Witcher serijal romana, u kojem pratimo avanture sada megapopularnog Geralta, plaćenog lovca na čudovišta i nakaze, te ujedno velikog zavodnika. No, s druge strane, mi gameri znamo i da je Witcher dosegao najveću slavu i ime tek s tri nastavaka videoigara u produkciji CD Projekta.

Natrag na temu; čak i bez najave nove iteracije filma, Witcher je već prethodno zasjao na filmskom platnu 2001. u produkciji australskog Heritage Filmsa (uradak poznat kao Hexer of Witcher), a godinu nakon izlaska filma pojavila se i serija od 13 epizoda. Valja spomenuti da je film ustvari bio sastavljen, ili vjerojatnije sklepan od 2 sata materijala koji su zapravo pripadali spomenutoj seriji. Naravno, kritika je film popljuvala, a serija je dobila donekle pozitivne kritike. Najviše na račun glume i glazbe Grzegorza Ciechowskog.

Sada, gotovo desetljeće i pol nakon toga, dobivamo novu najavu sljedećeg Witcher filma za 2017. Ovaj put radnja se zasniva na romanu The Witcher and Lesser Evil. Ako ste čitali knjigu, onda vam je vjerojatno i poznato kako u ovom poglavlju Geralt dobiva i svoj neslavni nadimak The Butcher of Blaviken.

Vijest o filmu zapravo i nije toliko svježa, jer je prošle godine postignut dogovor između Platige Film (produkcijska ekipa ovog filma, ujedno i glavni odgovorni za sve one predivne animacije u Witcher serijalu) i Sean Daniel produkcijske kompanije, koja je između ostaloga stajala iza serijala filmova Mummy. Ukratko rečeno, film bi trebao biti na dovoljno visokom budžetu da ništa „ne pati“. Redatelj filma je Tomek Baginski (The Cathedral), koji je režirao i animacije u Witcheru 2. Thania St. John (serija Grimm je jedan od posljednjih projekata na kojem je radila) odgovorna je za scenarij ovog, kao i budućih filmova.

Zaključno, čini se da Game of Thrones konačno dobiva i neku pošteniju konkurenciju, da to tako navedem. Nadajmo se samo da u međuvremenu neće izbiti neki skandal oko autorskih prava, što bi spriječilo daljnji rad na filmovima. Obožavatelji Witchera zaslužuju ovako nešto.

Do tada, kao i novih vijesti o Witcher filmu, zabavite se s isječcima iz onog „popljuvanog“ i omraženog filma iz 2001.:

https://www.youtube.com/watch?v=yyaPYkxlCaI

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close