Film i glazba

Zlatni globusi 2017., La La Land skinuo rekord po broju nagrada

Snovi se nastavljaju ostvarivati za cijelu ekipu „La La Landa“

Zlatni globusi, najveća filmska nagrada iza Oscara dodijeljeni su pred nekoliko sati, a kao i svake godine našlo se poneko iznenađenje, ali i skinut je rekord po broju nagrada koje je jedan film osvojio.

Sedam, broj globusa koje je pokupio „La La Land“ i tako nastavio mesti sve veće dodjele nagrada. Ryan Gosling i Emma Stone odnijeli su globuse za najbolju glumu u kategoriji Komedije/Mjuzikla, Damien Chazelle pokupio je nagradu za najbolji scenarij i režiju, a kompozitor Justin Hurwitz za najbolji glazbeni score i originalnu pjesmu za City of Stars. Također, ona najveća, za najbolji Mjuzikl/Komediju također je otišla u ruke ljudi iza „La La Landa“.

Najbolja drama je „Moonlight“, a bit će zanimljivo vidjeti može li kao i inače pobjednik u ovoj kategoriji uzeti i Oscara.

Casey Affleck očekivano je uzeo nagradu za najboljeg glumca u Drami, a najbolja glumica u istoj je kategoriji Isabelle Huppert iz filma „Elle“ koji je odnio i nagradu za Najbolji strani film.

Najbolja sporedna glumica je Viola Davis za ulogu u filmu „Fences“, a Aaron Taylor-Johnson svojom pobjedom ispred Mahershale Alija u kategoriji sporednog glumca najveće je iznenađenje večeri.

Najbolji animirani film je „Zootopia“, a u kategoriji TV serija Zlatni globusi još su jednom odlučili nagraditi novije serije pa su tako kao pobjednici večeri izašli „Atlanta“ i „The Crown“. Prva je odnijela nagradu za Najbolju komediju i glumca u komediji (Donald Glover), a druga za Najbolju dramu i glumicu u dramskoj seriji (Claire Foy).


Ostatak liste dobitnika:

Najbolji glumac u seriji – Drama: Billy Bob Thornton („Goliath“)

Najbolja glumica u seriji – Komedija: Tracee Ellis Ross („Black-ish“)

Najbolja glumica u filmu za TV/mini-seriji: Sarah Paulson („The People v. O.J. Simpson: American Crime Story“)

Najbolji film za TV/mini serija: „The People v. O.J. Simpson: American Crime Story“

Najbolji sporedni glumac u filmu za TV/mini-seriji: Hugh Laurie („The Night Manager“)

Najbolja sporedna glumica u filmu za TV/mini-seriji: Olivia Colman („The Night Manager“)

Najbolji glumac u filmu za TV/mini-seriji: Tom Hiddleston („The Night Manager“)

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close