Vijesti

FFA Awards 2015 | Najbolja pucačina

Naši članovi su odabrali najbolju pucačinu ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mrežni shooteri su vrlo popularan žanr u gamingu, a ove godine imali smo stvarno impresivnu ponudu. Ova godina nam je donijela povratak starih serijala poput Battlefronta i Rainbow Sixa, ali i nove naslove poput originalnog Splatoona. Konkurencija je bila jaka, a FFA zajednica je odabrala najbolji shooter godine.

Redakcija je za ovu kategoriju nominirala:

  • Call of Duty: Black Ops III
  • Destiny: The Taken King
  • Halo 5: Guardians
  • Splatoon
  • Star Wars Battlefront

Na zahtjev člana SkyR3xX dodali smo i Rainbow Six: Siege.

Halo 5: Guardians nije osvojio niti jedan glas. Nakon dosta slabog Halo: The Master Chief Collectiona, 343i nam je konačno pružio kvalitetan Halo naslov za Xbox One. Halo 5 je donio zanimljivu kampanju koja je igriva u co-opu za četiri igrača te ispolirano multiplayer iskustvo. Ipak, FFA članovi su odlučili dati svoje glasove drugim naslovima s popisa. Našu detaljnu recenziju možete pročitati ovdje.

Call of Duty: Black Ops 3 dobio je tri glasa. Treći nastavak popularnog Black Ops serijala je i ovaj put bio razvijan od strane Treyarcha, a donosi nam Call of Duty s najviše sadržaja do sada. Pored otvorenije co-op kampanje za četiri igrača, Treyarch je napravio poseban Nightmares mod s popularnim zombijima kao i pravi Zombies mod koji je omiljen među igračima. Naravno, tu je i multiplayer koji je mnogima i najvažniji mod. Multiplayer nudi brzu akciju s jet-packovima te mogućnost wallruna. Treyarch je ubacio i posebne “specialists” klase.

Splatoon je novi Nintendov shooter za Wii U. Ova pucačina s pogledom iz trećeg lica je mnoge igrače očarala sa svojim originalnim pristupom i šarenim artističkim stilom. Igru ističe zabavan gameplay kao i odličan soundtrack. Iako je imala brojne probleme s konekcijom kao i nedostatak voice chata, igra je odlično prošla kod igrača prodavši se u više od dva milijuna primjeraka.

Destiny: The Taken King je donio brojna poboljšanja za Activisionov megahit iz prošle godine. Originalna verzija Destinyja je imala brojne probleme, a mnogo toga je i popravljeno u ovom reizdanju. Igrači su dobili potpunu promjenu sučelja u igri kao i questove za sve misije u igri. Tu je i novi level up sistem koji se temelji na posebnom XP sustavu, kao i odvojeni sustav za Light Level. Novi sadržaj je donio puno više likova i bolju priču te dosta dobre nove misije. Bungie je ponovno oduševio s raidom koji je posebno iskustvo u mrežnim shooterima. Kings Fall je fantastično dizajniran i odlična je zabava za fireteam od šest igrača.

r6s preview2015 thermite 4k final 1444850811 100623077 orig

Rainbow Six: Siege osvojio je drugo mjesto. Ovaj naslov nudi nam taktički gamplay, napetu atmosferu i fantastičnu destrukciju. Ubisoft je konačno isporučio igru koja ima odlične performanse, ali, nažalost, treba još nekoliko zakrpi kako bi ispolirali netcode i hit detection. Nadamo se da će developeri što prije srediti te probleme jer je sama baza igre izuzetno zabavna. Dovoljan je samo jedan metak kako biste eliminirali protivnika, a svaki igrač ima samo jedan život po rundi. Iako nema nikakvu single-player kampanju i malo mapa, upravo ta nepredvidljivost i destrukcija donose dinamičan gameplay i velik replay value. Svaka runda je priča za sebe zbog mnoštvo klasa, gadgeta i načina na koji se runda može završiti.

Najbolja pucačina
Star Wars Battlefront

Kao i za najbolju mrežnu igru godine, pobjedu je odnio Star Wars Battlefront. DICE nam je pripremio stvarno impresivno Star Wars iskustvo. Frostbite 3 pokretač donio je najbolju viziju Star Wars univerzuma do sada. Iako je DICE majstor za Battlefield serijal, ovaj put su napravili igru koja je pristupačna svima te nudi izuzetno zabavan gameplay. DICE je poznat po level designu, pa su tako i u Battlefrontu ponudili ogromne i sjajno dizajnirane mape. Igra je tehnički savršena. Netcode je izuzetno ispoliran te igra ima dedicated servere. To je izuzetno važno za dobar shooter, a izgleda da su i članovi to prepoznali. Sam engine je odlično optimiziran i nudi pravo next-gen iskustvo po pitanju audio-vizualne prezentacije. Najveći problemi Battlefronta su manjak sadržaja i nedostatak server browsera. Tu je i agresivna DLC politika, ali ostaje za vidjeti koliko toga će EA igračima dati besplatno. Već smo dobili Battle of Jakku DLC potpuno besplatno, a EA je izjavio da će, pored season passa, podržavati igru besplatnim mapama. To bi svakako bio dobar potez kako bi povećali trajnost same igre. Našu recenziju pročitajte ovdje.

maxresdefault

Polako privodimo FFA Awards kraju. Ostaju nam još svega četiri kategorije pa svakako pratite forum.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano