Vijesti

Postignut financijski cilj za početak razvoja Psychonautsa 2

U slučaju da ste strepili hoće li hvaljeni platformer Psychonauts dobiti nastavak, sada napokon možete odahnuti. Studio Double Fine pohvalio se kako je crowfunding cilj postignut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, ambiciozan i zasad najveći postignuti inicijalni cilj za jedan crowdfunding projekt ostvaren je pet dana prije zatvaranja kampanje. Double Fine je koristio crowdsourcing platformu Fig, a novčani iznos koji su tražili od backera iznosio je $3,3 milijuna. Double Fine se ujedno s ovim projektom koristio i novom strategijom za privlačenje osoba koje će podržati projekt. U ovom slučaju, Psychonautsi 2 predstavljaju i prvu igru u kojoj neakreditirani pojedinci imaju priliku investirati novac u razvoj i izdavanje igre, s pravom očekujući da će uloženo (i više od toga) dobiti natrag. Dakle, ne radi se o klasičnom podržavanju projekta u kojem osobe koje su uložile novac mogu očekivati tek počasni spomen na kraju igre (ili u najboljem slučaju vlastitu kopiju igre po nižoj cijeni), već i realnu korist u slučaju da projekt ostvari profit.

Kampanja još traje, dok u Double Fineu naglašavaju kako će sav „višak“ biti uložen u dodatno poboljšanje igre. Kao okvirni datum izlaska spominje se jesen 2018. godine, i to na PS4, Xbox One i PC-u.. Prethodni Double Fineov projekt bio je Broken Age, koji se također pokazao uspješnim za privlačenje crowdfunding sredstava, s više od prikupljenih $3,4 milijuna.

https://www.youtube.com/watch?v=i7i2yfqp8pc&feature=youtu.be

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano