Vijesti

Prednarudžbe za HTC Vive kreću 29. veljače

Nakon što su prošli tjedan krenule prednarudžbe za Oculus Rift, iz HTC-a su odlučili najaviti početak prednarudžbi za njihov VR headset.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cher Wang, HTC-ova izvršna direktorica u intervjuu za Telegraph najavila je početak prodaje HTC Vivea za 29. veljače ove godine.

Kako je najavila, ovaj Tajvanski gigant bi se u budućnosti trebao fokusirati na VR tehnologiju. “Da, pametni telefoni su veoma važni, ali još je važnije kreirati im prirodni produžetak, poput nosivih dodataka (pametni satovi, narukvice itd. op.a.) i uređaja za VR”, rekla je.

Ova objava dolazi nakon prikaza druge generacije HTC Vivea za developere na CES sajmu u Las Vegasu. Druga generacija donosi redizajn headseta, težište uređaja je pomaknuto nešto više unatrag te je omogućeno još lagodnije korištenje od strane korisnika koji nose naočale za vid. Nadalje, na sam headset dodana je i kamera, koja  korisniku omogućava da vidi svoje realno okruženje dok nosi uređaj. Također, nova iteracija uređaja donosi i redizajnirane motion kontrolere koji su sad sličniji Oculus Touchu te su lakši i imaju vlastitu bateriju.

htc vive ces 2016.JPG

HTC Vive Pre paket s CES-a 2016

HTC Vive, koji tajvanska kompanija radi u suradnji s Valveom, bi u pravu prodaju trebao krenuti tijekom četvrtog mjeseca ove godine, slično kao i Oculus Rift koji je već krenuo s prednarudžbama. Dakle, nakon što smo dobili konkretne informacije o prodaji za dva od tri lidera VR tehnologije, željno iščekujemo i novosti iz Sonyja, koji predviđa komercijalnu prodaju svojeg PlayStation VR-a u prvoj polovici ove godine.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano