Vijesti

PS4 igre će na PS5 imati boost mode, a vraća se i gameshare

Dok Sony još uvijek šuti o mnogim bitnim PS5 stvarima, datamineri srećom odrađuju svoj posao. Tako je Kgarvey s Reddita u source kodu službenih PlayStation stranica pronašao nekoliko zanimljivih detalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod kupovine igara sistem će vas obavijestiti je li neku PS4 igru moguće igrati na PS5. Sony je još ranije potvrdio kako ćemo 99% PS4 igara najnormalnije moći igrati i na PS5, a u 1% će vjerojatno biti manje igre za koje nitko nikada nije čuo. Kada smo kod cross-gen igranja, jedan detalj se ističe. PS5 boost.

Nove Xbox konzole starijim igrama koje imaju otključani frame rate značajno poboljšavaju performanse zahvaljujući višku hardverske snage, a za isto to bi trebala biti zadužena i PS5 boost funkcija. Dakle, očekujte savršeno glatko igranje PS4 igara bez dodatnog involviranja developera.

Šeranje kao i na PS4?

Dosad smo mogli dijeliti kupljene digitalne igre s članovima obitelji, a po svemu sudeći na identičan način to ćemo raditi i na PS5. “Primary” će se na PS5 preimenovati u “Main”, a kada PSN račun postavimo na main/primary igrači s drugih računa na istoj konzoli će moći igrati sve njegove kupljene igre.

Na Reseteri su iskopali još informacija, pa ćemo, zanimljivo je, na PS5 u partyju moći pričati s do 100 igrača što je zgodno, ali nam se čini kao overkill.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano