Vijesti

U svibnju dolazi novi Xbox “Maverick” i potpuno je digitalna konzola?!

Prva digitalna konzola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao grom iz vedra neba jučer su svi vodeći svjetski igraći mediji prenijeli vijest o dolasku nove Xbox konzole. Najbolje od svega što konzola prema informacijama dolazi već sad u svibnju, a prednarudžbe kreću idući mjesec. Očekuje se da će konzola biti dostupna na svim tržištima isti dan. Što je još zanimljivo? Potpuno je digitalna.

Digitalna konzola=najjeftiniji Xbox ikad

Nova Xbox konzola zasad ima kodno ime “Maverick”, ali Windows Central navodi da će ime konzole biti kad je Microsoft službeno predstavi “Xbox One S All-Digital Edition.” Da, novi Xbox nije nova next-gen konzola nego digitalna verzija Xbox One S konzole. Hoće li biti drugih razlika u dizajnu konzola (osim što neće imati optički pogon) zaista još ne znamo.

Izbacivanje optičke jedinice znači da će konzola imati do sad najmanju cijenu. Ne zna se točno još koliko, ali očekujte najjeftiniji Xbox ikad. Navodi se da će Microsoft ponuditi i zamjenu fizičkih igara za digitalne, ali to je nešto što mi u Hrvatskoj možemo samo sanjati. 

Zašto digitalna konzola?

Microsoft s Xbox “Maverickom” ispituje tržište vjerujemo za idući Xbox. Pisali smo nekoliko puta da dolaze minimalno dvije, a možda čak i tri verzije novog Xboxa, a jedna je next-gen disc less Xbox. Veliki dio igraće industrije i Xbox vlasnika vidi Microsoftov Game Pass kao budućnost. Pogledajte samo uspjeh Netflixa u filmskoj industriji.

Ako ne znate što je Game Pass, mogli bismo reći da je to Netflix za gamere. Kupnjom Game Passa imate na stotinu Xbox igara odmah dostupno, a sve Microsoftove igre dolaze prvi dan. Baza igara je ogromna i redovno se puni novim igrama. Dakle, baš kao Netflix. Skinite igru i posjedujete sve dok plaćate Game Pass.

Game Pass se pokazao kao veliki uspjeh i Microsoft želi, ali i vjeruje da ima prostora za samo digitalnu konzolu. PlayStation Now je također ogroman uspjeh za Sony i koliko god mi voljeli fizička izdanja igara, tržište sve više prihvaća “digitaliju” kao normalnu stvar. Mnogima je prednost što ne moraju mijenjati diskove već samo klikni i igraj odmah.

Sjetite se da je Sony isprobao već “digitalno” tržište i neslavno propao. Sjetite se samo PSP Go konzole. Jedina stvar što je tržište tada bilo potpuno drugačije 2009. godine kad je PSP Go izašao. Je li 10 godina kasnije svijet spreman prihvatiti digitalnu konzolu? Vrijeme će pokazati. Da li biste vi kupili digitalni i jeftiniji PS4 ili PS5?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano