Vijesti

Deus Ex serijal nije mrtav

Izgleda da smo mi gameri status “na čekanju” pretvorili u “mrtav”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da, mora se priznati da posljednji deus Ex nastavak Mankind Divided nije požnjeo uspjeh kakvim se nadao Square Enix. Nakon prošlog nastavka Human Revolutiona koji se jako dobro prodavao, očekivanja za Mankind Divided su bila veća, ali uzalud. Nakon toga je Sqaure Enix obznanio da zbog svega toga nisu sigurni što će učiniti sa Deus Ex IP-om te će biti u statusu 2na čekanju” dok se bave drugim projektima.

Fanovi (u koje se ubraja i autor teksta, priznaje) su to objašnjenje već otpisali kao smrt serijala i padanje u istu situaciju kakvu je imao nakon Invisible War-a. Sjetimo se da je prošlo 8 godina od njega pa do Human Revolutiona. No CEO Yosuka Matsuda kaže drugačije.

Nismo ništa govorili o diskontinuiranju (Deus Ex) serijala, ali iz nekog razloga takva je glasina na tržištu.” kaže Matsuda. Problem leži u tome što je Eidos Montreal uvijek radio na Deus Ex igrama, a nastupilo je doba kad treba raditi na nekoliko velikih bitnih naslova. Budući da ljudski resursi nisu neograničeni, radilo se po prioritetima. “Naravno da bi bilo idealno kad bi mogli raditi odjednom na svim naslovima cijelo vrijeme, ali činjenica je da neki naslovi moraju čekati svoj red. Razlog zašto nema novog Deus Ex-a leži u tome što razvojni timovi rade druge naslove.” – govori Matsuda.

Prema njemu, Deus Ex je vrlo bitna franšiza sa jedinstvenim položajem u Square Enixovom portfelju igara kao FPS naslov te kaže kako ” (Square Enix već interno diskutira i istražuje što želimo učiniti sa sljedećim nastavkom.

Deus Ex definitvno treba nastavak priče. Kako bi kapetan Picard rekao: “Make it so!”.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano