Vijesti

Sony odustaje od Vite: Niti jedna AAA igra u razvoju

Već dulje vrijeme se zna ono što je nedavno potvrdio Masayasu Ito iz SCE-a za 4Gamer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– U ovom trenutku, niti jedan od first party studija ne radi na nekom naslovu za PlayStation Vitu. Kako nezavisni studiji marljivo rade na igrama za Vitu, SCE je svoju strategiju fokusirao na PlayStation 4 – izjavio je Ito, a mi to prevodimo da Sony nema nikakve planove izdati novu AAA igru.

Istu stvar je još tijekom E3-ja rekao Shuhei Yoshida.

– Iskreno, ne mogu reći da ćemo izdati veliki AAA naslov za Vitu, a hrpa sjajnih igara dolazi iz third party studija – pričao je Yoshida.

https://www.youtube.com/watch?v=TQh19tASkwU

PlayStation Vita našla je svoje mjesto na tržištu kao platforma idealna za izdavanje indie igara i kao dodatak za PlayStation 4 koji se koristi za remote play. No, unatoč Sonyjevim najboljim namjerama, handheld konzola nikad nije zaživjela kao nešto gdje će moći odigrati visokobudžetni naslov.

Iako će se Sony braniti izjavama da je tržište mobitela i mobilnih igara krivo za Vitin neuspjeh, mi ipak smatramo da je kompanija glavni krivac. Lansiranje konzole je prošlo katastrofalno, Sony je prisilio igrače da kupuju nevjerojatno skupe memorijske kartice, dok su vlasnici konkurentskog 3DS-a uživali u jeftinim i dostupnim SD karticama. Sve u svemu, prerano su odustali od vlastite platforme.

Iako će najvjerojatnije odnijeti pobjedu u ratu konzola, kad su u pitanju brojke i prodaja, mi se s nostalgijom prisjećamo PSP-a i dana kad je Sony znao prodati handheld uređaj. Kako stvari stoje, možda više nikad nećemo u rukama držati nešto slično.

https://www.youtube.com/watch?v=iUKEom6gJt0

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano