Vijesti

Apex Legends 2? Respawn kaže da nema šanse ikad…

Apex Legends je definitivno najzanimljivija priča u svijetu igara ne samo ove godine, već posljednjih nekoliko godina. Igra je to koja je u par dana ili tjedana porušila sve moguće rekorde zarade i igranosti, bacila jedan Fortnite na koljena, a onda se u zadnjim rundama ugasila i dopustila da je Fortnite zakuca za tlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve ovo se dogodilo u samo par tjedana. Danas je Apex Legends igra koja je ostala bez 70-80% igrača i koja neće propasti, ali je daleko od jednog Fortnitea kojeg je nekoliko tjedana doslovno gazila.

Apex je dokrajčila užasno slaba i loša prva sezona igre koja nije imala dovoljno sadržaja, a ni izazova da vas zadrži svaki dan pred ekranom. Druga sezona je pred vratima, a ako Respawn nije ništa naučio od ranije i sezona podbaci, Apex Legends bi mogao postati prilično mrtva igra.

Crunch…

Ovo je izraz o kojem se puno priča u posljednje vrijeme u gaming industriji. Izraz je to koji u sebi obuhvaća sve negativno što potencijalni uspjeh donosi – svakodnevni pritisak na zaposlenike, psihičko maltretiranje, rokovi, depresija, stres i općenito pucanje duha i uma. Sve to je posljedica želja izdavača i igrača za svježim sadržajem u ovakvim igrama.

S druge strane, ako niste spremni sve to izgurati onda nestanete kao Apex jer Respawn ne želi to raditi svojim djelatnicima. Vodstvo studija želi dati više vremena, slobode i sreće svojim ljudima. No, s druge strane imate Epic koji je sušta suprotnost.

Njihovi ljudi rade cijelo vrijeme do iznemoglosti i stoga Fortnite je danas gdje je. Igrači su sretni, Epic se kupa u milijunima, a zaposlenici studija? Pregoreni, ali koga briga, zar ne? Igrači su pokazali da ih nije briga jer većina nas ima “crunch” na vlastitim poslovima.

Apex Legends 2?

Nema šanse. Takav scenarij nećemo vidjeti. Iz Respawna su potvrdili da za novu igru treba vremena jako puno, a nemaju niti resursa, a ni vremena za takvo nešto. Umjesto toga će nastaviti supportati prvu igru, ali kako nam se čini istim tempom, što neće zadovoljiti opet igrače.

Uskoro igramo Apex Legends Season 2, pa ćemo biti puno pametniji. Mi se nadamo da će se igra održati jer Fortniteu jednostavno treba konkurencija. Igra je to koja iskače iz paštete…

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano