Vijesti

Xbox One: Kako će funkcionirati backward compatibility?

Iz prve ruke vlasnici Microsoftovih konzola moći će provjeriti kroz nekoliko dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za nekoliko dana na Xbox one konzolu stiže toliko željeni backward compatibility koji će podržavati igranje igara za Xbox 360, a u videu ćete pronaći sve što želite znati o toj novoj mogućnosti.

Novi update za Xbox One stiže 12. studenog, a u njemu će se, između ostalog, moći pronaći tab sa svim naslovima za Xbox 360 koje je korisnik skinuo digitalnim putem. Da bi se igrala igra izdana na disku, taj disk će se morati staviti u konzolu svaki put kad se želi igrati određena igra.

Uz to, spremljene pozicije također se mogu prenijeti na novu konzolu (samo ako ste ih spremili u cloud), a moći će se koristiti i svaki DLC kupljen za prošlu generaciju konzola. Kompletan popis više od 100 igara za Xbox 360 bit će objavljen u ponedjeljak, 9. studenog.

Microsoft polaže velike nade u backwards compatibility jer će ta mogućnost pomoći da se Xbox One istakne i ima nešto više od konkurencije koju trenutno predstavlja samo PlayStation 4.

– Mislim da će to biti nešto fantastično. Bit će to još jedan faktor koji radi razliku jer će Xbox One biti jedina next-gen konzola koja ima backward compatibility. Ta mogućnost, uz niz igara koje će tek izaći za novu konzolu, mogla bi dovesti do masovne migracije vlasnika Xboxa 360 na Xbox One – izjavio je Arron Greenberg iz Microsofta.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano