Vijesti

Nintendo 64 igre na Switchu imaju velikih problema

Aktivirao se expansion pack za Switch Online uslugu koji za dodatan novac donosi odabranih 9 Nintendo 64 i 14 Sega Mega Drive igara. Ali izgleda da su portovi traljavo odrađeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekipa na internetu javlja kako je na Nintendo 64 igrama poput Mario 64 i Mario Kart 64 prisutan input lag koji narušava iskustvo igranja do razine odustajanja. Ne pomaže ni činjenica da su iz nekog razloga A i B tipke zamijenjene.

Yoshi’s Island i Star Fox 64 također imaju problema s odzivom kontrola, ali i s animacijama koje gube frejmove. Nintendo probleme opravdava izlikom kako su slični problemi bili prisutni i onomad na Nintendu 64, ali i poručuje kako će se uhvatiti u koštac s njima.

Europljani i Amerikanci bez vibracije

Međutim, to nije jedina kontroverza koja se veže uz N64 expansion pack, jer VGC otkriva zanimljiv previd Nintenda. ’96. je samo japanska izvedba Super Maria 64 imala podršku za vibraciju. Tako i danas samo igrači iz Japana na Switchu imaju vibraciju u Super Mariu 64, dok su igrači iz Europe i Amerike zakinuti za tu mogućnost.

U konačnici možemo zaključiti kako je Nintendo odradio prilično aljkavi posao s N64 portovima. Slični pristup uzimanja lagane love od strane igrača zauzet je i kod izdavanja Nintendo i Super Nintendo Mini konzola na kojima su se igre izvodile preko emulatora koje je razvijala zajednica.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano