Vijesti

Google Stadia će biti dostupna samo na 4 mobilna telefona

Kad uzmemo u obzir kako je Google najavljivao svoj servis za streaming igara Stadiu, malo je reći da smo inicijalno razočarani s tim kako će usluga izgledati i izvoditi se na samom startu u studenom ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na startu će tako biti samo 31 igra, dok će pretplata za igranje iznositi 10 dolara mjesečno. Nažalost, u cijenu pretplate neće biti uključene nove velike igre, koje će se plaćati po punoj cijeni kao i na ostalim platformama. Stoga je zasad nepoznato što ćemo uopće moći igrati unutar Stadia pretplate.

Nova vijest, koja je, istina, poznata već neko vrijeme, no tek je sad došla u fokus javnosti, je ta da će servis biti dostupan samo na 4 mobitela. I to sva 4 su Googleovi telefoni više klase:

  • Pixel 3
  • Pixel 3a
  • Pixel 3a XL
  • Pixel 3XL

Pixel 3 je najjeftiniji od ta četiri koji se može nabaviti kod nas, a mi ga u trenutku pisanja ovog teksta nismo mogli pronaći po cijeni ispod 5000 kuna.

Ipak, realno gledano, ovakvo nešto je i bilo za očekivati. Današnji telefoni su komplicirani, različiti neovisno o istim verzijama Androida, pa će ovoj relativno novoj tehnologiji koja je još uvijek u povojima trebati neko vrijeme da se adaptira tržištu.

Tako će čitavi servis, unatoč javnom pokretanju, određeno vrijeme još uvijek biti u svojevrsnom testiranju, a prvi korisnici ujedno i testeri, dok ćemo neku značajniju ekspanziju moći očekivati, pretpostavljamo, negdje u drugoj četvrtini 2020. godine. Dok bi do izlaska PlayStationa 5 i Xboxa Kako Se Već Bude Zvao servis trebao profunkcionirati na više platformi uz više igara i mogućnosti pretplate.

Google će, očito je, biti primoran igrati dugu i sporu igru, i tek treba vidjeti kako će se razvijati čitava stvar.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano