Vijesti

FFA Awards 2015 | Najbolja priča

Igrači su odabrali igru s najboljom pričom ove godine, a konkurencija ponuđenih naslova je bila vrlo jaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za naslov sa najboljom pričom ove godine bili su nominirani:

  • Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
  • Tales from Borderlands
  • Fallout 4
  • Her Story
  • Until Dawn
  • Bloodborne
  • The Witcher 3: Wild Hunt
  • Batman: Arkham Knight
  • Life is Strange

Iz utrke za ovu titulu odmah su ispali Tales from Borderlands i Her Story. Zanimljivo kako su istu sudbinu dočekali Fallout 4 i Bloodborne. Prema glasovima naših članova ova dva megahita nisu dobili niti jedan glas, a pripadaju žanru RPG, što podrazumijeva da imaju naglasak na priču i načinu prezentiranja iste. Fallout 4 kao open world naslov je možda izgubio kredibilitet kod igrača zbog naglašenog istraživanja svijeta i stvaranja vlastitog puta kako doći do kraja igre. Bloodborne, poput Dark Souls serijala, posjeduje veliku dozu mističnosti i skrivenih priča koje možete saznati indirektno, čitajući materijale izvan same igre.

Interaktivna horor avantura Until Dawn dobila je jedan glas, dok je najnoviji Batman naslov, Arkham Knight, dobio jedan glas više, te još jednom razočarao ove godine. Kao podsjetnik, Batman Arkham Knight je osvojio nepopularnu titulu Tehnički kaos godine, prvenstveno zbog problema na PC verziji igre.

Treće mjesto zauzima odlični Metal Gear Solid V: The Phantom Pain unatoč mnogim dvojbama oko same priče. Neki igrači smatraju da priča nije na razini prethodnika i da je tempo razbijen mnogobrojnim epizodama, dok ostali tvrde da je sve posloženo odlično i da je priča dostojna imena Metal Gear.

Drugo mjesto pripada igri Life is Strange. Prvotno ovaj naslov nije bio u konkurenciji, ali na zahtjev članova uvršten je u nominacije i u konačnici je završio vrlo visoko na ljestvici.

Bistric: “Moj glas ide za Borderlands. Ali mislim da je Life is Strange nepravedno izostavljen.”

Naposljetku je kolega Bistric promjenio odluku i glasovao za spomenutu igru.

FicoLegend: “Slažem se za Life is Strange. Trebao bi biti u izboru.”

CRO_Ghost: “Life is Strange, tko ju nije igrao ne može ni shvatiti zašto. Priča koja priča o ljubavi, prijateljstvu, životu, smrti i žrtvovanju svega što se može žrtvovati zbog navedenoga.”

Najbolja priča
The Witcher 3: Wild Hunt

Prvo mjesto i ovaj put pripada trećem nastavku Witchera. Ovogodišnji hit među igračima, nakon najboljeg soundtracka, odnosi pobjedu za najbolju priču godine. Naslov koji je prodrmao temelje žanra svojim načinom prezentiranja priče kroz mnogobrojne međusobno povezane questove. Navedenim pristupom ostavlja se dojam vrlo živog svijeta koji oblikuje Geralta, iako je on već isprofiliran i kompletan lik. U konačnici je ovo jedna obiteljska priča o ljubavi, priča s puno emocija između likova koji su duboko povezani i koji brinu jedni o drugima. Ukupnom dojmu pomaže i činjenica da se radi o witcheru, mutiranom čovjeku lišenog osjećaja, ali opet se radi samo o čovjeku.

gertriss.jpg

Sve što trebate znati o FFA Awards i kako sudjelovati možete pročitati na našem forumu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano