FFA Focus

Vrištanje uz Resident Evil serijal

Forumaš F_i_C_O odabrao je i opisao tri najstrašnija trenutka iz serijala Resident Evil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Resident Evil 3 Nemesis

Ubrzo nakon što preživi svoj prvi susret s Nemesisom, junakinja Jill Valentine nađe se zarobljena u policijskoj postaji Racoon Cityja. S obzirom na to da je grdosija vani, najpametnije bi bilo istražiti postaju i pokušati naći alternativni izlaz ili nesta korisno (zalihe, ključne iteme itd.). Nakon završetka istrage očito je da alternativnoga izlaza nema. (Ništa, šta sad, možda mu je dosadilo pa je otišao na ćevape i pivu.) Dok se vraćate s gornjeg kata, čujete kako puca staklo. Glazba se mijenja, očito je da se sranje sprema. Spustite se niz stepenice. Nikoga nema… Mislite si da ste se izvukli. Napravite par koraka, kad ono, Nemesis uleti kroz prozor ni 3 metra od vaše pozicije!

FICO resident evil 2

A ako to nije dovoljan šok za srčani sustav, Nemesis je odlučio ponijeti ni manje ni više nego bacač raketa te nam je odmah odlučio dati besplatnu demonstraciju (čisto da ne bude dosadno). Pokušajte pobjeći i on će vas slijediti. Možete uteći u safe room, ali prije ili kasnije morat ćete izaći, a on će vas spremno dočekati (još će se smrad vjerojatno namjestiti tako da čim izađete, prvo sto ćete vidjeti je kako prema vama leti raketa). Kako god okrenete, grdosija vam neće olakšati život. Bježite i on će vas progoniti dok ne napustite zgradu ili se borite i iscijedit će zadnji metak i podosta healtha , a vjerojatno će i pokoje reloadanje save filea biti nužno. Ah, odluke, odluke… Postoji dobar razlog zašto obožavatelji Resident Evila diljem svijeta cijene Nemesis, a nakon borbe prsa o prsa tijekom ovog susreta jasno je i zašto.

FICO resident evil 1

 Razina straha: 5 srčanih udara od 5

Resident Evil 2

Iako kao igra možda i nije najstrašnija u serijalu, svoje mjesto ovdje s pravom zaslužuje zahvaljujući jednom trenutku. Zasluge pripadaju napasnom gorostasu T-103, još znanom kao i Mr.X (kako su ga nazvali fanovi). Neumoriv tiranin neumoljivo vreba Leona i Claire upijajući metke k’o spužva vodu dok u međuvremenu od heroja pokušava napraviti mljeveno meso. Međutim postoji jedna posebna instanca u kojoj se uporni tiranin izdvaja od svojih konkurenata.

Proveli ste oko sat vremena u igri, a od gorostasa ni traga ni glasa, međutim nakon rješavanja još jedne zagonetke u nizu, Gospodin X odluči da bi se odjednom htio malo bolje upoznati s vama razvaljujući cigleni zid na način na koji bi svaki bauštelac ostao zavidan.

FICO resident evil 3

Što se tiče ostavljanja fleke na gaćama, ovaj trenutak nedvojbeno je rangiran u samom vrhu serijala po pitanju efektivnosti. Kao takav, ako je ikada postojao zajamčeni strah da veliki odrasli ljudi vrište kao male curice, to je gospodin X i njegove ludorije.

 Razina straha: 4 fleke u gaćama od 5

Resident Evil

Upravo ste preživjeli svoj prvi susret sa zombijem i saznali da su vaši drugovi čudom nestali s lica zemlje. Ostavši bez izbora usamljeni krećete u istraživanje vile. Popraćeni jezivom glazbom bacite pogled na nekoliko prostorija. Ulazite u prostoriju naizgled neškodljivog dizajna koridora (iako nakazan i osobit ukus dekora koji se sastoji od ljudskih kostiju naglašava da ste se do grla uvalili u govna).

Međutim trenutak u kojem su stradavale gaće, a vjerojatno i stolice, kaučevi itd., je kada dva krvoločna nemrtva psa ulete kroz prozor i usmjere svoj pogled i čeljust prema vašoj žili kucavici kao Zagorac prema gujdi dan prije kolinja.

FICO resident evil 4

Mala je vjerojatnost da će igrač umrijeti u tom trenutku, no to ni nije bila poanta, već se ciljalo na to da se igrač usere od straha. Svatko tko je igrao Resident Evil, bilo originalnu verziju iz 90-tih bilo remaster, vjerojatno će se sjetiti ove scene.

 Razina straha: 3 sranja u gaće od 5

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano