FFA Focus

Battlefield 1 (još) nije mrtav, domaći klan je najbolji u Europi! Upoznajte RAG klan!

Upoznajte najbolji Battlefield PlayStation 4 klan u Europi, pogledajte kako su izdominirali ostale velike ekipe i pridružite im se!

Battlefield 1 kad je izašao bio poprilično spektakularna igra. I dalje jest, u to nema sumnje. Međutim, nekakav konsenzus među dugogodišnjim fanovima serijala je bio kako su igru napravili lakšom i okrenuli se “casualcima”. Stoga su mnogi napustili igru već mjesec – dva nakon izlaska.

Međutim, jasno je kako su neki od tih igrača, pa i autor ovog teksta, propustili otkriti one pozitivne strane ove igre u kojima je isto tako mnogo igrača otkrilo kvalitetne karakteristike dostojnih neke od najboljih kompetitivnih igara današnjice. Svakako je veliki korak u tom smjeru bilo uvođenje custom servera. No idemo mi na glavne zvijezde ovog teksta.

Jedan moj jako dobar prijatelj mi se javio prekjučer i kaže:

– “Nećeš vjerovati, naši momci su prvaci svijeta u Battlefieldu 1!”

– “Se*eš??” – bila je moja sasvim očekivana reakcija.

– “Ma stvarno, dajte nešto napišite o njima.” – složili smo se jako brzo.

Suvereno do naslova prvaka Europe

Marko, malo si se zeznuo, momci iz RAG klana ipak nisu prvaci svijeta. Oni su prvaci Europe. Ali da ne postoji problem u obliku latencije koja spriječava kvalitetno nadmetanje ekipa iz Europe i ostalih kontinenata zasigurno bi pokorili i ostatak svijeta. Jer način na koji su naši momci pokorili Europu zaista je impresivan.

Naime, naša ekipa je suvereno osvojila svoje prvo BMF natjecanje na kojem se natjecala. Bila je to ujedno treća sezona tog neslužbenog prvenstva Europe, a kojeg su članovi RAG klana osvojili sa svih šest pobjeda i razlikom od prosječnih oko 400 ticketa po matchu. Igrao se skraćeni Conquest (do 20vs20 igrača) na koji se ekipa iz RAG klana jako brzo prilagodila, s obzirom da su do tog natjecanja igrali i trenirali većinom Frontlines mod.

38692680_320043748562276_7283640208979918848_n.jpg

Kako je započeo RAG klan?

Dopisivao sam se s Bojanom Zlatanovićem, koji je lider i osnivač Red Alert Gaminga (RAG). Klan je nastao nakon što je u tada dominantnom CRO klanu došlo do nesuglasica između više strana, a naposljetku i razdora. Bojan (PSN ID: RProsinecki) je uspio pomiriti većinu igrača i odlučeno je kako će se osnovati novi klan. Do imena su došli demokratskim načinom – glasovanjem, a sve ostale odluke unutar klana se donose istim putem.

Klan je uz pomoć preostalih lidera: Nevenom Šoštarekom (TacticoCroatico), Marinom Grbinom (CroGarbin), Josipom Jurićem  (Nk_Frankopan) te Josipom Jurjevićem (Jurjevic_ZD) ubrzo stasao na noge. Bojan i ostali lideri su mukotrpno radili, donosili nove ljude, pomagali im u njihovom napretku, razrađivali taktike… Kako kažu, jedan od većih izazova je bio naučiti nove igrače igrati bez aim assista, s obzirom da isti nije dopušten na kompetitivnim natjecanjima.

Ubrzo je stiglo i prvo veliko internacionalno natjecanje – Tier1, gdje su dečki nažalost izgubili svoj prvi match, da bi zatim nanizali čak sedam pobjeda za redom. Kako bi prešli u drugi rank natjecanja trebali su još samo pobijediti jednu momčad, ali tu je organizacija odigrala svoju ulogu, pravila su se krojila, odnosno provodila onako kako je to odgovaralo protivničkoj momčadi, match se odgađao, da bi ekipa iz RAG-a naposljetku ispala iz forme i izgubila odlučujući match. S obzirom kako se natjecanje igralo kroz više mjeseci, većini igrača je poraz teško pao i bilo se teško vratiti.

Početno razočaranje je samo osnažilo ekipu

Kad se ekipa malo konsolidirala, zbog odlaska nekih od igrača bili su prisiljeni regrutirati i nekoliko stranih igrača. Međutim, veliku većinu igrača i dalje čini ekipa s naših prostora, a svi zajedno su osvojili veliki BMF turnir na način kako smo ranije napisali. Dakle, suvereno i premočno. To su naši momci!

“Klan broji preko 70 igrača” – kaže mi Bojan, pa nastavlja: “Primamo sve igrače! Bilo da ste totalni noob ili igrac sa dosta FPS skilla, nije važno. Ukoliko imate dobru volju, poštovanje prema drugima, želju za igranjem i zabavom, javite nam se.”

Također, tu je i državna reprezentacija unutar BFN Croatia koja se natječe na prvenstvu Europe s drugim velikim zemljama, a za koju Bojan i suigrači iz klana imaju velike ambicije pretvoriti je u silu od koje će mnogi strepiti. Baš kao što je to slučaj kod RAG-a.

38712045_268633947261872_118181840535158784_n.jpg

Ekipa ispija pivkane na sastanku u Glini. Nažalost, nisu svi mogli biti prisutni.

Dakle, ako igrate aktivno Battlefield 1 na PlayStationu 4, ili to tek namjeravate započeti, možete se javiti dečkima na njihovoj Facebook stranici. Što se tiče budućnosti ekipe iz Red Alert Gaming klana, oni se pripremaju za još dva nova turnira, dok su istovremeno svi uzbuđeni uoči nadolazećeg Battlefielda V gdje namjeravaju nastaviti igrati i dalje razvijati najveći domaći Battlefield klan na PlayStationu.

https://www.youtube.com/watch?v=-3uBmJRho_8

Ako vas zanima više o klanskoj kulturi kod nas i Battlefieldu kao serijalu, toplo vam preporučamo baciti oko na tekst našeg Marka (Marksman_1989 na forumu) koji je prepričao kroz prilično emotivan tekst kako je on rastao i razvijao se kao osoba uz Battlefield serijal i njegov klan

Prati nas na Youtubeu

U kratkom vremenu koliko postojimo postali smo najaktualniji, najopširniji te jedan od najcitanijih gaming portala na ovim prostorima. Podignuli smo i gaming forum koji je najveci na ovim prostorima. Sve to radeci naše redovne poslove od kojih i živimo, dok ovo radimo iz ljubavi bez (još uvijek) ikakve koristi. Spremamo se pokoriti i Youtube, pa kad si vec ovdje, molimo te podrži nas i na toj platformi subscribeom (KLIKOM OVDJE), a mi cemo ti vratiti kvalitetnim video sadržajem po uzoru na najvece svjetske portale.

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close