FFA Focus

Call of Duty: Black Ops 4 beta – najveći skok u serijalu, a kojeg treba još malo doraditi (+VIDEO)

Zaigrali smo Treyarchovu ogromnu zatvorenu betu za multiplayer komponentu novog COD-a.

Iako svi željno iščekuju i najmanji prikaz Battle Royala pod imenom Blackout za Call of Duty: Black Ops 4, Treyarch nam je prvo pripremio detaljan pogled na multiplayer komponentu za njihovu novu igru. Naravno, prvi vikend je bio ekskluzivan za PlayStation 4, pa vam donosimo dojmove iz te verzije.

Priprema za Blackout

Već smo dosta čuli o velikim promjenama za multiplayer, no pitanje je koliko je zaista novi COD drugačiji od prošlih igara. Odmah ću vam reći da je i to dalje stari, svima nam dobro poznati twitch shooter koji igrate godinama, no nova verzija Black Opsa ipak ima neke promjene koje će na zanimljiv način začiniti COD formulu.

Vidi se da je fokus ovoga puta bio na stvaranju kompetitivnog i taktičkog shootera koji na momente u određenim game modeovima može biti itekako napet. Naime, novi COD uvelike uzima inspiracije iz igara poput Overwatcha i Raibow Six Siege, pa tako i za ovaj naslov guraju svoje heroje koji su ovog puta bolje izvedeni sa svojim sposobnostima i „ultimate“ potezima i oružjima.

black ops 4 multiplayer beta screenshot5

Tempest, štitovi, mine, psi, žice… To vam sve donose novi specijalisti.

Black Ops 4 je smješten između BO2 i BO3 pa je tako i nakon COD WW2 opet fokus na „Boots on the Groundgameplay. Sam setting je opet futuristički i nudi niz zanimljivih oružja i gadgeta. Beta sadrži čak pet mapa kroz šest načina igranja. Igra ima 10 specijalista (slično kao operateri u Siegeu) koji će vam ponuditi posebne gadgete i skillove u igranju. Neki operateri poput Ruina, Propheta i Battery su nam poznati iz BO3, a tu su i novi likovi koji su posebno dizajnirani za ovaj nastavak.

Kako sam već spomenuo Overwatch, upravo se najviše vidi insipiracija iz te igre. Health bodovi su ovoga puta povećani na čak 150 bodova, što je rezultiralo jednim od najdužih time to killova u COD serijalu. Dodajte na to da sada vidite i health bar za svakog neprijatelja, a sami killovi su zamijenjeni porukama eliminacije koji će vam uz ime eliminiranog protivnika prikazati koliko ste točno štete učinili neprijatelju. Da stvar bude još sličnija Overwatchu, sada imate i detaljniji best play trenutak koji će vam po uzoru na Play of the game replayati najbolje akcije iz meča.

Od Siegea pa do Overwatcha

Od dodatnih novosti imamo i poboljšani gunplay s obzirom da sva oružja imaju ovoga puta predvidljivi recoil što će zasigurno cijeniti hardcore igrači. Sama mini mapa je isto promijenjena s novim fog of war sustavom koji će vam otkrivati neprijatelje na radaru tek kad im se pojedini igrač približi.

Nakon basic traininga za perkove u WW2, sada se vraćamo na popularni pick 10 sustav koji će vam ponuditi veliku fleksibilnost u stvaranju svog loadouta. Sam levelcap je za betu bio vrlo visok pa smo mogli isprobati mnoštvo oružja i dodataka. Nova stvar je i regeneriranje zdravlja koje ovoga puta ne počinje automatski, već igrači sami moraju stisnuti tipku koja će pokrenuti proces healanja što donosi dodatnu dinamiku u gameplayu budući da igrači moraju sami birati hoće li se liječiti ili npr. reloadati oružje.

cod mape

U pojedinim modeovima vrijedi Unique Pick sustav za specijaliste, pa tako morate brzo odabrati operatera na početku jer samo jedan može biti u rundi.

Sam netcode je čak i za betu radio dosta dobro pa nije bilo previše problema s vezom. Beta je ponudila neke dobre mape, no valja spomenuti očajan respawn sustav koji pod hitno treba još rada. Igra će vas u najgore trenutke spojiti upravo na protivničku stranu gdje će vas skinuti čim podignete pušku. 

Od game modeova smo mogli isprobati klasične modeove poput TDM-a, hardpointa i dominationa, a prava zvijezda bete je bio Control mode koji se fokusira na objektive i tu novi sustav COD-ovih heroja najbolje radi.

Od najvećih problema bih uz respawn izdvojio bih i totalno nepotrebne dodatke poput body armora koji ubijaju čitav ritam igre i tjeraju igrače na korištenje armor piercing metaka koji nepotrebno troše bod u loadoutu. Isto tako, neki operateri, poput Ruina s grappleom, narušavaju sustav kretanja jer se samo taj lik može brzo kretati po mapi, dok su svi ostali osuđeni na „Boots on the ground“ trčkaranje. Neki specijalisti poput Recona su overpowered i Treyarch bi do izlaska trebao prilagoditi skillove za što ugodnije igranje. Isto tako bih predložio i smanjivanje uklizavanja igrača jer svi to previše koriste sada kada nema jump thrustera u igri.

reconruin

Recon i Ruin bili su najpopularniji odabir među igračima u beti.

Taktički COD?

Spomenuo sam da je Treyarch ovoga puta pokušao stvoriti kompetitivni COD i upravo se u ovom modeu to najviše osjeti. Kada igrate modeove poput TDM-a, posebni skillovi operatera uopće nemaju utjecaja na borbu, no kod zaigrate Control, tu se zaista mogu iskoristiti skillovi specijalista koji itekako mogu promjeniti samu borbu. U Controlu se ekipe izmjenjuju u napadu i obrani kontrolnih točaka, a prva ekipa koja ostvari tri pobjede dobiva meč. Upravo se ovdje najviše primjećuju sposobnosti poput barbed wirea od Torquea ili spawn beacona od Seraph. Ostaje za vidjeti kakve će biti ostale mape i modeovi u punoj igri, no Control mode mi je bio najzanimljiviji u ovoj beti s obzirom da je ponudio najviše taktike.

Black Ops 4 se ovog vikenda opet vraća sa zatvorenom betom za PlayStation 4 i Xbox One, a PC igrači će jedini dobiti otvorenu betu preko Blizzardovog launchera koji će biti jedino mjesto na kojem će igrači moći zaigrati novi COD na PC-u. Velika beta za Blackout stiže u rujnu, pa svakako pratite FFA.hr jer ćemo vam pripremiti detaljne dojmove za taj mode koji bi trebao dobro protresti COD serijal.

Drugi pogled (VIDEO)

https://www.youtube.com/watch?v=ozXaouBI4J4&t=64s

{loadposition pratinas}

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close