FFA Focus

Fallout 4: Kraj višegodišnjeg čekanja

“War never changes.”

Prošlo je čak sedam godina od zadnjeg Fallouta iz Bethesdinog studija. Fallout 3 bila je jedna od igara koja je obilježila 2008. godinu i obožavatelji su dugo čekali na pravi nastavak. Bio je tu i odličan New Vegas od Obsidiana, ali svi su čekali novi ogroman Fallout RPG u režiji Todda Howarda.

Dugo se pričalo u mogućoj službenoj najavi F4 svih ovih godina, no Bethesda nikako nije službeno najavila razvoj igre. Tek početkom lipnja ove godine, nešto prije E3 sajma, Bethesda je službeno najavila Fallout 4 i po prvi put zakazala E3 konferenciju na kojoj su gameplay pokazali u potpunosti. Na iznenađenje svih, potvrđen je i datum izlaska već ove godine. Moramo priznati da je bilo pravo osvježenje dobiti najavu igre i odmah potom datum izlaska za manje od pola godine.

image fallout 4 28563 3244 0020

Bethesda sakriva detalje o priči, stoga i ne znamo previše, ali ovaj put će igrači moći iskusiti Falloutov svijet prije nuklearnog uništenja, točnije na sam dan kada je i počeo nuklearni napad 2077. godine. Glavni dio igre će se odvijati 200 godina nakon uvoda kada igrač izlazi iz Vaulta 111 kao jedini preživjeli te istražuje postapokaliptični svijet na području Bostona i okolice. Glavnim likovima će glasove posuditi Brian T. Delaney i Courtney Taylor. Po prvi put u serijalu glavni lik će imati u potpunosti voice-over i igra će imati dinamičan sistem za odabir dijaloga sličan onome iz Mass Effecta. Na izbor opet imamo pogled iz prvog ili trećeg lica te potpuno novu mehaniku napucavanja. Fallout igre su uvijek bile dosta ukočene, no ovaj put igrači će dobiti, kako je Todd Howard izjavio, i solidan FPS naslov. Tu je i naravno popularni VATS koji je obilježio Bethesdinu prošlu Fallout igru.

image fallout 4 28584 3244 0001

Igru će pokretati Creation engine i, iako igra ne izgleda tehnički impresivno poput Witchera, sam art igre izgleda zaista sjajno i igra pršti od atmosfere. Developeri su napravili opširan crafting sistem. Bazu od kojih pedeset oružja igrači će moći kombinirati na različite načine te stvarati stvarno originalna oružja i kombinacije. Tu je i novi sustav oklopa, a power armori su također dobili posebnu pažnju. Nešto novo je base defense mehanika kroz koju će igrači moći sami stvarati i dizajnirati naselja te ih braniti od napada. Vraća se i SPECIAL sustav za kreiranje vještina likova. Igra neće imati levelcap, a možete eksperimentirati s čak 275 perkova kroz vaše pustolovine. Mapa će biti veća čak i od one iz Skyrima, a igra će trajati i do 400 sati kako je Bethesda izjavila. Igrača će moći pratiti dvanaest NPC likova, a jedan od njih je i pas Dogmeat kojeg ste mogli vidjeti u brojnim promotivnim materijalima. Ako imate smartphone, možete skinuti i PipBoy aplikaciju te koristiti mobitel kao drugi ekran koji je spojen s igrom. Bethesda je potvrdila modove za PC i konzole. Modovi će morati proći certifikaciju kroz XBL i PSN, no većina bi trebala biti dostupna svima.

Fallout 4 izlazi za PC, PS4 i XONE u utorak. Digitalne verzije možete pre-loadati već sada.

Ukoliko želite igrati Fallout 4 već prvi dan, prijavite se za FFA nagradnu igru, a recenziju čitajte uskoro na našem portalu.

https://www.youtube.com/watch?v=ivStn8l6_9w

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close